Οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και αυτό φάνηκε ήδη από τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Η πρώτη επιλογή τους είναι η Βουλγαρία με ποσοστό 60% και στη συνέχει η Ελλάδα και η Κύπρος με ποσοστό 15% η καθεμία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κρατήσεων της TUI Ρωσίας οι Ρώσοι τουρίστες προτιμούν σαν αρχικό προορισμό τους τη Βουλγαρία επειδή ψάχνουν να μοιραστούν με τις οικογένειές τους εναλλακτικές διακοπές που να μοιάζουν με της Τουρκίας. Επιπλέον το λεβ που έχει η Βουλγαρία σα νόμισμα αποτελεί εξοικονόμηση εξόδων για τους Ρώσους.

Η διευθύντρια της TUI Ρωσίας, Natalya Smirnova αναφέρει πως οι κρατήσεις είναι περισσότερες από το 2015 αλλά και η ζήτηση για διακοπές στη Βουλγαρία είναι αυξημένη και αυτό την καθιστά ως τον δημοφιλέστερο προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες το καλοκαίρι που έρχεται.

Σημαντικός παράγοντας για τις πρώιμες κρατήσεις των Ρώσων στη Βουλγαρία είναι και όσα λέγονται για την κατάργηση της βίζας στους συνταξιούχους, τα παιδία έως 16 ετών αλλά και όσους κάνουν ιατρικό τουρισμό.  ‘

Ακόμα λόγω των πρώιμων κρατήσεων η TUI Ρωσίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους κρατήσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Ισπανία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος και το Μαυροβούνιο. Επίσης το πρόγραμμα της TUI Ρωσίας αρχίζει την 1η Απριλίου και σταματά στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ για την Κύπρο θα ισχύσει ένα παραπάνω μήνα, έως τις 31 Οκτωβρίου 2016.