Το 4ο Travel Trade Athens 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 του Οκτώβρη στην Αθήνα. Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε με στόχο την προβολή της Αθήνας. Πρόκειται να φιλοξενήσει περισσότερους από 85 εκπροσώπους Tour Operators, από επιχειρήσεις αλλά και τουριστικά γραφεία, διοργανωτές εκδηλώσεων και συνεδρίων καθώς και σημαντικούς δημοσιογράφους του συνεδριακού τουρισμού από την Ευρώπη και της ΗΠΑ.

Η ΕΑΤΑ (Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA) και μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB) διοργανώνουν για 4η χρονιά το Travel Trade Athens για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών και να συνδέσουν τον ελληνικό τουρισμό με την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης : «Η προβολή της Αθήνας αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητές μας. Το Travel Trade Athens έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό του τουρισμού της Αθήνας και σε κόμβο ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών. Ειδικά φέτος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Συνεδριακό Τουρισμό, έχουμε σκοπό να φιλοξενήσουμε μεγάλο αριθμό διοργανωτών συνεδρίων καθώς και δημοσιογράφων που ασχολούνται με τον Συνεδριακό Τουρισμό».

Ο θεσμός του Travel Trade Athens ξεκίνησε το 2013 με βασικό του γνώμονα την ανάδειξη της Αθήνας παγκοσμίως, αλλά και τη δημιουργία συνεργασιών μεταξύ εγχώριων επιχειρήσεων με εκείνες του εξωτερικού.

Η συμμετοχή στο Athens Trade Athens γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το site, ενώ η προθεσμία ισχύει μέχρι τις 31/05/2016.