Παρόλο που το κάπνισμα απαγορεύεται εντός των αεροπλάνων εδώ και αρκετές δεκαετίες, εξακολουθεί να υπάρχει ένα τασάκι μπροστά από κάθε θέση. Πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα αεροπλάνα σχεδιάστηκαν τότε που το κάπνισμα ακόμα επιτρεπόταν, όμως αυτό είναι ένα γρήγορο συμπέρασμα όπως και λανθασμένο!

Όπως γράφει η Mirror, τα τασάκια εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στα αεροπλάνα σε περίπτωση που κάποιος ταξιδιώτης αδιαφορήσει για την απαγόρευση και θελήσει να ανάψει τσιγάρο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

A047127304

Εξάλλου άμα συνέβαινε κάτι τέτοιο, κανείς δε θα ήθελε έναν άνθρωπο με τσιγάρο στο χέρι, έχοντας τόσα εύφλεκτα υλικά γύρω του, κατά τη διάρκεια που το αεροπλάνο είναι στον αέρα και χωρίς να έχει κάπου να το σβήσει.

Ο Dick Karp δήλωσε στο Quora πως «η FAA δεν θέλει τα τσιγάρα να σβήνονται σε κάποιο κάδο σκουπιδιών, με τον κίνδυνο φωτιάς».

Σε μία πτήση από το Ρίο της Βραζιλίας στο Παρίσι, το 1973, 123 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους όταν χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική προσγείωση και η καμπίνα των επιβατών γέμισε καπνό. Από τη συγκεκριμένη πτήση σώθηκαν μόνο 11 επιβάτες