Το μεγαλύτερο πρόβλημα των μέσων μαζικής μεταφοράς γενικότερα είναι η έλλειψη υγιεινής στις τουαλέτες, αλλά και η δυσοσμία τους.

Το ίδιο πρόβλημα λοιπόν έχουν ακόμα και τα πιο εξελιγμένα αεροπλάνα. Οι μηχανικοί της Boeing όμως φαίνεται πως βρήκαν τη λύση κι έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν μία νέα και πρωτοποριακή τεχνολογία, χρησιμοποιώντας υπεριώδες φως, το οποίο μέσα σε τρία δευτερόλεπτα αποστειρώνει την επιφάνεια της τουαλέτας.

Το κλασικό επιβατικό αεροπλάνο που διανύει μικρές και μεσαίες αποστάσεις, έχει τρεις τουαλέτες εκ των οποίων η μία είναι στην πρώτη θέση και οι άλλες δύο στις πίσω θέσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες ωστόσο συνεχίζουν να προσθέτουν κι άλλες θέσεις μέσα στα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες. Ακόμα, ο χρόνος που μένουν τα αεροπλάνα στο έδαφος, τις περισσότερες φορές είναι πολύ μίκρος, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για τον καθαρισμό της κάθε τουαλέτας.

Η ιδέα αυτή δεν πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα, διότι υπάρχουν κάποια σχεδιαστικά θέματα τα οποία πρέπει πρώτα να λυθούν. Εάν αυτό γίνει, το μόνο που μένει είναι να αποδειχθεί ότι είναι μία χρήσιμη λύση.