Ο τουρισμός της Αττικής δεν περιορίζεται μόνο στην Ακρόπολη, στο Σούνιο και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θα έπρεπε να διευρύνεται και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Ελευσίνα, στα Μέγαρα, στους δήμους που προωθούν διάφορες δραστηριότητες, στη νυχτερινή διασκέδαση κλπ.

Η Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται να «συναντηθεί» και φέτος με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, θα υποδεχθεί το διεθνές κοινό της στην καρδιά της Ευρώπης, στο Βερολίνο, από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2016.

Η Περιφέρεια Αττικής φιλοξενείται και φέτος στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις, προβάλλοντας με ιδιαίτερο τρόπο τους δέκα σημαντικότερους λόγους που κάνουν τον επισκέπτη να επιλέξει την Αττική για τις διακοπές του, δίνοντας ένα top ten προτάσεων.

Μέσω των αναλυτικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν, η Περιφέρεια θα επιδιώξει να προσεγγίσει τον προορισμό Αττική δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών του Αργοσαρωνικού, στις απεριόριστες δυνατότητες της θαλάσσιας περιπέτειας καθώς και στις πολλαπλές άλλες εμπειρίες που προσφέρει η Αττική, όπως: οι πολιτιστικές διαδρομές από το αρχαίο στο βυζαντινό αλλά και σύγχρονο περιβάλλον, οι πολυδιάστατες γαστρονομικές εμπειρίες, η μοναδική εμπειρία συμμετοχής στον αυθεντικό Μαραθώνιο κ.α.

Η Περιφέρεια φιλοδοξεί να εδραιωθεί η Αττική ως ένας σημαντικός short break προορισμός, με στόχο όχι μόνο την αύξηση της επισκεψιμότητας, τις διανυκτερεύσεις ανά επισκέπτη, αλλά και την ικανοποίηση των επισκεπτών της, προτείνοντας πληθώρα ιδιαίτερων και λιγότερο γνωστών εμπειριών στους επισκέπτες της καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οι τουριστικές εμπειρίες που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές ώστε στο εξής να την κατατάσσουν ανάμεσα στους ανταγωνιστικότερους ευρωπαϊκούς και διεθνείς προορισμούς.