Τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν το Airbus A380 της Lufthansa βρισκόταν σε ύψος 5.000 ποδιών (152 μ.), παραλίγο να συγκρουστεί με ένα drone, καθώς εκείνο περνούσε περίπου 61 μ. από το αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, που ενημέρωσε αμέσως το τμήμα εναέριας υποστήριξης του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες, οι κυβερνήτες του αεροσκάφους δεν έκαναν κάποιο ελιγμό και το Airbus προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα. 

Σύμφωνα με δήλωση της Νταϊάν Φενστάιν, «αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό που θα μπορούσε να προκαλέσει τη συντριβή ενός αεροσκάφους και είναι απόλυτα απαράδεκτο». Η Αμερικανίδα γερουσιαστής της Καλιφόρνια έχει εισάγει νομοθεσία που απαιτεί νέες παραμέτρους ασφαλείας για τα drones.

Οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί γενικά απαγορεύουν σε οποιοδήποτε drone να πετά σε ύψος μεγαλύτερο των 400 ποδιών (125 μ.) ή σε απόσταση 5 μιλίων (8 χλμ.) από αεροδρόμιο, χωρίς να έχουν ενημερωθεί ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας και οι αρχές του αεροδρομίου.

Από τον Απρίλιο του 2014, η FAA έχει λάβει τουλάχιστον 42 αναφορές για drones που πετούν επικίνδυνα κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, το οποίο είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο των ΗΠΑ.

Ακόμα, όπως αναφέρουν οι Times, τα στοιχεία δείχνουν σχεδόν 200 καταγγελίες πιλότων για περιστατικά με drones στην Καλιφόρνια μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.