Η Ryanair βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής στη Βρετανία, καθώς φέρεται να χρεώνει περισσότερα από 7.500€ για τα εισιτήρια 28 ανθρώπων που βρίσκονταν στις Βρυξέλλες και ήθελαν – μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε– να αλλάξουν τα εισιτήρια επιστροφής ώστε να ταξιδέψουν το απόγευμα.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στη Βουλή των Κοινοτήτων στη Μεγάλη Βρετανία από τον βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Εστερσον, οι επιβάτες, ζήτησαν από την εταιρεία να ταξιδέψουν για Αγγλία μία μέρα νωρίτερα από ότι σχεδίαζαν και να αλλάξουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Όπως ανέφερε ο κ. Έστερσον για την αλλαγή της πτήσης, τους ζητήθηκε να καταβάλλουν 271€ ο καθένας, δηλαδή περίπου 7.600€, ενώ ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης να μεσολαβήσουν όχι μόνο προς την Ryanair αλλά και προς άλλες αεροπορικές εταιρείες, ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή ατόμων που βρίσκονται στο Βέλγιο και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τους επιβάτες, η αεροπορική εταιρεία, ζήτησε από τον καθένα 76€ για να γίνει η αλλαγή των εισιτηρίων και επιπλέον 195€ για την κράτηση των θέσεων στη νέα πτήση. Εκπρόσωπος της Ryanair, σχολιάζοντας την καταγγελία στον Ιndependent δικαιολόγησε το υψηλό κόστος λέγοντας πως υπήρχαν διαθέσιμες μόλις 28 θέσεις για την πτήση που ήθελαν να πετάξει η συγκεκριμένοι ομάδα ανθρώπων. 

Οι επιβάτες θα πετούσαν από το αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών προς το Μάντσεστερ. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε πως οι επιβάτες δεν συμφώνησαν με τη συγκεκριμένη προσφορά που είχε να τους κάνει η Ryanair και το ταξίδι τους επαναπρογραμματίστηκε για τις 23/03 από το αεροδρόμιο Σαρλερουά, ενώ δήλωσε για το περιστατικό:

«Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία δημιουργήθηκε σε αυτή την ομάδα, αλλά προτεραιότητά μας είναι να υποδεχτούμε τους επιβάτες από το Ζεβαντόμ των Βρυξελλών και όλοι οι άλλοι οι επιβάτες είναι ελεύθεροι να κάνουν χρήση των αλλαγών που παρέχουμε με τον κανονικό τρόπο».