Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, χωρίς να δώσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας του, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν επιθεωρήσεις ασφάλειας για να επιβεβαιωθεί ότι οι επισκευές που έγιναν μετά από τις εκρήξεις που προκλήθηκαν από τρομοκράτες αυτοκτονίας στην αίθουσα αναχωρήσεων είναι εντάξει.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, το πρώτο αεροδρόμιο του Βελγίου, δεν θα ξανανοίξει πριν τη Τρίτη.

Όπως είπαν, την Τρίτη θα κάνουν μια δοκιμαστική λειτουργία με 800 υπαλλήλους του αεροδρομίου για να ελέγξουν την προσωρινή κατασκευή για το check-in των επιβατών.

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπεύθυνων του αεροδρομίου στους δημοσιογράφους: «Τις τελευταίες ημέρες, το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή ανάλυση της υποδομής του τμήματος του τερματικού σταθμού και των διαφόρων πιθανών σεναρίων για τμηματική επανέναρξη των δραστηριοτήτων του».

Ωστόσο συνέχισαν λέγοντας πως «Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη των λειτουργιών του αεροδρομίου».

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό που την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος , σκοτώθηκαν 31 άτομα (συμπεριλαμβανόμενων και των τρομοκρατών) και τραυματίστηκαν 340. Για το λόγο αυτό, οι αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν τις πτήσεις τους σε τοπικά αεροδρόμια ή γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Ολλανδία και τη Γερμανία.