Οι αρμόδιες αρχές, το λιμενικό ταμείο της πόλης και η εταιρεία διαχείρισης υδροπλάνων Hellenic Seaplanes υπέβαλαν την αίτηση για την ένταξη της Καλαμάτας στον εθνικό χάρτη των υδατοδρομίων.  Εάν η αίτηση γίνει δεκτή από το υπουργείο Μεταφορών,  η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη περιοχή στην περιφέρεια Πελοποννήσου που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο έχοντας την κεντρική βάση του δικτύου στη νότια Ελλάδα, όπου θα ξεκινάνε δεκάδες προορισμοί.

Επίσης, πριν λίγες μέρες υπεγράφη και η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο της Σκοπέλου, πραγματοποιώντας ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία ενός δικτύου υδατροδρομίων σε Σποράδες, Βόλο και Σκύρο. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, βρίσκονται πάνω από 50 υδατοδρόμια τα οποία είναι σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης.

Εξαιτίας της απουσίας δικτύου, της μηδαμινής προόδου στην αδειοδότηση υδατοδρομίου – κόμβου στην Αθήνα αλλά και της μεγάλης καθυστέρησης στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, δε θα προλάβουν να είναι έτοιμα ούτε αυτό το καλοκαίρι ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς.