Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ναύπλιο υποδέχεται την ετήσια έκθεση Mediterranean Yacht Show, που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου το Ναύπλιο έρχεται στο προσκήνιο συγκεντρώνοντας τα βλέμματα παγκοσμίως. Στο πλαίσιο του 3ου Mediterranean Yacht Show το λιμάνι της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας θα γεμίσει από πολυτελή επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, ενώ η πόλη θα αποτελέσει πόλο έλξης για σημαντικούς εκπροσώπους και παράγοντες του yachting διεθνώς.

Το πλήθος των συμμετοχών, οι οποίες φέτος είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αλλά και το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου και των brokers που εξακολουθεί να είναι υψηλό επισφραγίζουν την επιτυχία της έκθεσης, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

MEDYS 2014 (1)

Η τεράστια ακτογραμμή, η φυσική ομορφιά, η ιστορία και ο πολιτισμός καθιστούν την Ελλάδα αγαπημένο τουριστικό προορισμό, κάτι που γίνεται εμφανές και από τη συνεχή αύξηση του Τουρισμού ακόμα και σε περίοδο κρίσης. Ο θαλάσσιος τουρισμός και πιο συγκεκριμένα το yachting και το κοινό στο οποίο αυτό απευθύνεται αναδεικνύονται ως οι τομείς στους οποίους οφείλουμε ως χώρα να επενδύσουμε για τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το ελληνικό yachting και να αναδεικνύει τη σημασία του για την ανάπτυξη της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας, σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.

«Ο Τουρισμός παραμένει σημαντικός πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας, με τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, πόσο μάλλον του yachting, να δείχνουν τον δρόμο για την ανάπτυξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργούνται κάθε χρόνο σε έναν κλάδο της οικονομίας που αφενός προσελκύει την ελίτ των διεθνών επισκεπτών στην Ελλάδα, αφετέρου συμβάλλει ουσιαστικά στη θετική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Η αρχή έχει γίνει, το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο και εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον συγκεκριμένο θεσμό για την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων επισκεπτών του ανάλογου βεληνεκούς», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κύριος Ιωάννης Κουρούνης.

MEDYS 2014 (3)

Χρυσός χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρεία Ελίν, Ασημένιος χορηγός η εταιρεία Eumaria και Επίσημο Ελληνικό Περιοδικό το Skipper On Deck. Χορηγοί της έκθεσης είναι η Watson Farley & Williams, η Chauffeur Greece, η Integrated Security Management και το Κτήμα Σκούρα. Το 3ο Mediterranean Yacht Show θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Χορηγοί επικοινωνίας στην Ελλάδα θα είναι ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή, ενώ στο εξωτερικό τα Yachting Magazine, Boat International Russia, Charter Index, Super Yacht Times και Yacht Charter Fleet.