Το μέλλον των εναέριων μετακινήσεων πρόκειται να αλλάξει μια για πάντα μέσα από την δημιουργία του μικρού αεροσκάφους Lilium το οποίο σύμφωνα με τους κατασκευαστές του πρόκειται να είναι το αεροσκάφος του μέλλοντος και να δώσει άλλη υπόσταση στις μετακινήσεις.

Το νέο αυτό αεροσκάφος θα χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελ για να λάβει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, θα είναι χωρητικότητας δύο ατόμων και θα μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 400 χιλιομέτρων την ώρα. Η καινοτομία του μικρού αυτού αεροσκάφους είναι πως θα μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί κάθετα, χωρίς να χρειάζεται την περίπλοκη και δαπανηρή υποδομή ενός ολόκληρου αεροδρομίου, ενώ θα είναι σχεδόν αθόρυβο. Μάλιστα, ο πιλότος του αεροπλάνου θα χρειάζεται να έχει εμπειρία πτήσεων 20 ωρών.

Οι εμπνευστές του δηλώνουν χαρακτηριστικά πως «μπορεί να απογειωθεί από παντού, μέχρι και από την πίσω αυλή ενός σπιτιού» καθώς χρειάζεται μόνο έναν χώρο 15 x15 για να σταθμεύσει.

Το αεροσκάφος αναπτύσσουν Γερμανοί διδακτορικοί φοιτητές μηχανικής τους οποίους υποστηρίζει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)  και πρόκειται να δοθεί στην αγορά το 2018.