Όσο καλά εκπαιδευμένος κι αν είναι ένας πιλότος, σίγουρα κατά τη διάρκεια της καριέρας του θα συναντήσει κάποια περιστατικά τα οποία είναι αναπάντεχα και τα οποία σίγουρα θα χρειάζονται ψυχραιμία αλλά και ένα ιδιαίτερο χειρισμό. 

Ένας χρήστης του κοινωνικού μέσου δικτύωσης Reddit λοιπόν, έθεσε σε πιλότους την ερώτηση «Ποια ήταν η πιο τρομακτική στιγμή στην καριέρα σας για την οποία οι επιβάτες δεν είχαν ιδέα;»

Οι αληθινές απαντήσεις που δίνουν οι πιλότοι είναι τα πραγματικά μυστικά που δεν ήξεραν οι επιβάτες αλλά ήξερε το πλήρωμα.

  1. Όταν ξαφνικά έπεσε το ρεύμα

Το αεροπλάνο βρισκόταν στα 23.000 πόδια και ο εν λόγω πιλότος είδε απλά τις οθόνες μπροστά του να σβήνουν. Ευτυχώς για εκείνον και για όλους, τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με τρεις γεννήτριες για ώρα ανάγκης.

  1. Τα τοξικά αέρια στις καμπίνες του πιλότου και του συγκυβερνήτη

Αυτό σύμφωνα με τους πιλότους είναι ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο προκαλεί ναυτία και ζαλάδα στους πιλότους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η επικοινωνία του πιλοτηρίου με τον πύργο ελέγχου.

  1. Όταν ο συγκυβερνήτης χάνει τις αισθήσεις του

Ο πιλότος που βίωσε αυτή την κατάσταση πριν 12 χρόνια, θυμάται πως ο συγκυβερνήτης έχασε τις αισθήσεις του όταν το αεροσκάφος δεχόταν δυνατές αναταράξεις και χτύπησε το κεφάλι με τον αγκώνα του. Το καλό είναι πως μετά από λίγο ο συγκυβερνήτης ανέκτησε τις αισθήσεις του αλλά οι επιβάτες δεν έμαθαν τίποτα απολύτως προφανώς.

  1. Τα επικίνδυνα σύννεφα στάχτης των ηφαιστείωνVulkan_Eyjafjalla

Τα σύννεφα στάχτης από τα ηφαίστεια μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρονικές βλάβες στο αεροπλάνο, οι οποίες θα δυσκολέψουν τη συνέχεια της πτήσης. Ο πιλότος που μοιράστηκε την εμπειρία του, είχε μείνει 20 λεπτά στις στάχτες που έβγαιναν από την Αίτνα.

  1. Όταν πέφτει το παράθυρο του πιλοτηρίου

Ευτυχώς ο πιλότος που έκανε αυτό το σχόλιο τόνισε πως το περιστατικό συνέβη αφού είχε προσγειωθεί το αεροπλάνο και όχι κατά τη διάρκεια που ήταν στον αέρα.

  1. Η απειλή για βόμβα

Όσο έμπειρος κι αν είναι ο πιλότος άμα συμβεί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που να μπορεί να κάνει, πέρα από το να ελπίζει πως είναι φάρσα, όπως έκανε και ο συγκεκριμένος χρήστης.

  1. Παραλίγο σύγκρουση του αεροσκάφους

Σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές φταίνε και οι λάθος συντεταγμένες που δίνονται από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Πάντως αυτό είναι ένα περιστατικό που κατά γενική ομολογία είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να τους τύχει, προφανώς. 

  1. Οι παραλίγο συγκρούσεις στον αεροδιάδρομο

Δεν έχει κοντέψει να συμβεί λίγες φορές, αφού όπως φαίνεται οι πιλότοι μεταξύ τους το αναφέρουν σαν ένα απλό και συνηθισμένο γεγονός.

  1. Όταν υπάρχει μηδέν ορατότητα λόγω καταιγίδαςCreative_Wallpaper_View_from_the_cockpit_of_the_aircraft_on_the_storm_099991_

Ο πιλότος που ανέφερε το συγκεκριμένο γεγονός έγραψε χαρακτηριστικά πως «Ήταν οι χειρότερες στιγμές της καριέρας μου», αφού για αρκετή ώρα έβλεπε μπροστά του ένα «τοίχο» και με το που κατάφερε να έχει ορατότητα είδε μπροστά του ένα ελικόπτερο.