Μόλις μια ώρα μακριά από την Καλαμάτα, βρίσκεται ένας προορισμός που συνδυάζει τα πάντα: ωραίες θάλασσες, φρέσκο ψάρι, πολυτελή αλλά προσιτά καταλύματα και πολλά πράγματα για να κάνει κάποιος, εκτός από το χαλαρώσει φυσικά. 

Για οικογενειακές διακοπές, διακοπές με φίλους ή με σύντροφο, η Μαραθόπολη ή Μάραθος ανήκει στην επαρχία Τριφυλίας και θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Πρόκειται για παραθαλάσσιο ψαροχώρι με υπέροχη ακρογιαλιά και μεγάλες παραλίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων της Μαραθόπολης, το ψάρεμα και η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με κορυφαίο προϊόν το ελαιόλαδο.

Στον παραλιακό πεζόδρομο του χωριού βρίσκονται οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα καφενεία. Το λιμάνι με τις ψαρόβαρκες είναι πάντα σταθερή αξία για ένα περίπατο τις απογευματινές ώρες.

Από εκεί, αξίζει να πάρετε το καραβάκι να σας περάσει απέναντι στο νησάκι Πρώτη.

14048805

Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Μάραθο βρίσκεται η πόλη των Γαργαλιάνων με την μεγάλη πλατεία, την ιστορική εκκλησία, τα καφενεία και τα εμπορικά καταστήματα. Άλλες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε είναι στα Φιλιατρά, στην Κυπαρισσία -και να θαυμάσετε το υπέροχο κάστρο της- και στην Χριστιανούπολη.

Που θα φάτε: Στην ταβέρνα Μαιστράλι, για φρέσκο ψάρι και καλές τιμές.

Που θα μείνετε: Στο Artina Nuovo & Spa

13335446_10154165698327510_1401539877_n