Ζωή και… κότα κάνει η Μονίκ η αγαπημένη… κότα ενός 24χρονου γάλλου ναυτικού.

Ο Γκιρέκ Σουντέ αποφάσισε να ταξιδέψει όλο τον κόσμο με την κότα του που την αποκαλεί Μονίκ με αποτέλεσμα να γίνει θέμα σε όλα τα γαλλικά αλλά και αγγλοσαξωνικά ΜΜΕ, για την τόλμη του να ταξιδέψει στα πιο απίθανα μέρη, αλλά και για τις αποφάσεις που πήρε.

chicken_1

Ο Σουντέ μεγάλωσε στη βόρεια Γαλλία, στην περιοχή Βρετάνη και ονειρευόταν να αγοράσει ένα πλοίο και να γυρίσει τον κόσμο.

monique2_0

Οπως δήλωσε ο ίδιος ταξίδευε πάντα μόνος ώσπου συνάντησε την κότα Μονίκ το 2013 στα Κανάρια Νησιά και σκέφτηκε ότι θα ήταν υπέροχο να ταξιδεύει μαζί της. Ο λόγος απλός, η Μονίκ του παρέχει πρωτείνες όλο τον χρόνο, αφού γεννάει αδιάκοπα αυγά.

Η κότα δεν πάσχει από αδιαθεσία στη θάλασσα και ταξίδεψε με τον Σουντέ στον Ατλαντικό ως τη νήσο Σαν Μπαρθ σε 28 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων γέννησε 25 αυγά!

at-work

Κατά τη διαμονή τους στην Καραϊβική η Μονίκ έμαθε να κολυμπάει και να κάνει σερφ, ενώ εκεί ο Σουντέ κέρδισε κάποια χρήματα σε ένα κλαμπ για σέρφινγκ.

Τον Ιούνιο του 2015 ο Σουντέ και η κότα του ξεκίνησαν ένα μεγαλειώδες ταξίδι στην Γροιλανδία, όπου έφθασαν μετά από δύο μήνες ταξίδι. Το απίστευτο ντουέτο πέρασε 130 ημέρες στον πάγο. Το πλοίο κόλλησε στην περιοχή Ιλουζατ και ο Σουντέ έμεινε εκεί όλο τον χειμώνα. Μέσα από το ίντερνετ διηγείται τις απίστευτες περιπέτειες που πέρασε στον πάγο της Γροιλανδίας με τις δυσκολίες και τους κινδύνους μιας αφιλόξενης περιοχής.

sailora

Οι προσπάθειές του να ψαρέψει αποδείχτηκαν μάταιες, ο ίδιος δεν θέλησε να σκοτώσει ζώα της περιοχής και αναγκάστηκε να ζήσει με ρύζι και τα αυγά της Μονίκ. «Γέννησε 106 αυγά, είναι καταπληκτική, αλλά εκεί έχασα 12 κιλά», περιγράφει.

sailora1

«Δεν τρελάθηκα από μοναξιά, μιλούσα στην κότα μου και εκείνη με έκανε να γελάω!», αναφέρει στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Μετά την τρομερή περιπέτεια στην Γροιλανδία, ο Σουντέ και η κότα του θα ταξιδέψουν στο πέρασμα βορρά-νότου, εκεί που συνδέονται ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός ωκεανός, στον βόρειο Καναδά.

travel-2

Στόχος του Γκιρέκ Σουντέ είναι να γράψει πλέον παιδικά βιβλία από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο με την κότα Μονίκ. Το πρώτο βιβλίο του «Το διατλαντικό ταξίδι της Μονίκ» θα βρίσκεται στα γαλλικά βιβλιοπωλεία αυτό το καλοκαίρι.

Μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τα ταξίδια του Guirec και της κότας του στο μπλογκ του Voyage D’Yvinec αλλά και στη σελίδα του στο Facebook.