Το να γίνει ευχάριστο το ταξίδι με ένα αεροπλάνο δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και με αυτό το γνώμονα κινούνται οι συμβουλές που δίνουν τα μέλη του πληρώματος καμπίνας αεροσκαφών από την Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική εφημερίδα news.com.au, γίνεται αναφορά σε έξι πρακτικές συμβουλές για τον έξυπνο επιβάτη για να γίνει ακόμα καλύτερο το ταξίδι με το αεροπλάνο, όσο μεγάλη και αν είναι η διάρκειά του.

Ας τις δούμε αναλυτικότερα:  

1. Επιβιβαστείτε τελευταίοι στο αεροσκάφος για να πετύχετε άδεια θέση δίπλα σας. 

Αν είστε από τους τελευταίους που θα επιβιβαστείτε, τότε οποιαδήποτε άδεια θέση δείτε είναι πιθανό ότι θα μπορείτε να την καταλάβετε. Όμως προσέξτε: δεν πρέπει να το παρακάνετε με αυτή τη συμβουλή. Οι καθυστερήσεις στην επιβίβαση στο αεροσκάφος κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, επομένως αν περιμένετε υπερβολικά, υπάρχει ο κίνδυνος το αεροσκάφος να αναχωρήσει χωρίς εσάς. Το ζήτημα είναι να βρεθείτε στην πύλη έτοιμοι για επιβίβαση, όμως κοντά στο τέλος της ουράς.

2. Μην κάθεστε κοντά στο διαχωριστικό μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους γιατί κινδυνεύετε να καθίσετε δίπλα σε μωρό.

Ενώ δεν μπορείτε να αποφύγετε το κλάμα ενός μωρού, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να ταξιδέψετε δίπλα του επιλέγοντας θέση μακριά από το διαχωριστικό θαλάμου επιβατών. Τα διαχωριστικά αυτά είναι τα μοναδικά σημεία της καμπίνας όπου οι γονείς τοποθετούν τα παιδικά καροτσάκια με ασφάλεια.

Emirates-Economy-Class-Cabin-2

3. Καθίστε στο πίσω μέρος του αεροσκάφους για καλύτερες υπηρεσίες εν πτήσει

Ενώ οι περισσότεροι επιβάτες προτιμούν τις μπροστινές θέσεις, καθώς επιθυμούν να αποβιβάζονται πιο γρήγορα και για να έχουν καλύτερες επιλογές γεύματος, οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν ότι αν καθίσετε στο πίσω μέρος θα έχετε καλύτερη εξυπηρέτηση εν ώρα πτήσης. Ο λόγος είναι ότι οι αεροσυνοδοί αποφεύγουν να απαντούν σε καμπανάκια από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους γιατί εάν απαντήσουν σε ένα σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να σερβίρουν το ίδιο σε όλους τους επόμενους στη σειρά επιβάτες. Τα αεροσκάφη όμως δεν έχουν αρκετά ποτά, μαξιλάρια, οδοντόβουρτσες κτλ. Όμως για τους επιβάτες που κάθονται στο πίσω μέρος, είναι πολύ πιο εύκολο να εξασφαλίσουν ένα δεύτερο μικρό μπουκάλι κρασί.

4. Αποφύγετε τις θέσεις δίπλα στο παράθυρο για να αποφύγετε το κρύο

Παρότι μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, οι επιβάτες τείνουν να ξεχνούν πόσο κρύα μπορεί να γίνει η άτρακτος όταν το αεροσκάφος πετά στα 35.000 πόδια. Για να μην παγώσετε, να νιώσετε άβολα, μην επιλέξετε θέση δίπλα στο παράθυρο.

5. Προσέξτε πολύ στην τακτοποίηση των αποσκευών για να αποφύγετε περιττά κόστη

Αν προγραμματίσετε εξ αρχής και προσεκτικά τι θέλετε να έχετε μαζί σας στις αποσκευές, θα περιορίσετε τα περιττά κόστη και θα γλιτώσετε πολλή ταλαιπωρία στην πτήση. Αποφύγετε να δαπανήσετε χρήματα σε αγορές της τελευταίας στιγμής από το αεροδρόμιο λόγω των χαμηλών τιμών τους. Το καλύτερο είναι να αγοράσετε μια μάσκα ύπνου, να μεταφέρετε τον φορτιστή κινητού από το σπίτι, να έχετε μαζί σας ένα φουλάρι για να αποφύγετε τις αγορές.

6. Μπείτε στο πρόγραμμα frequent flyer για να αυξήσετε τις πιθανότητες να έχετε upgrade

Όταν έχετε κάνει κράτηση σε θέση economy, όμως υπάρχει διαθέσιμη θέση business class, οι περισσότεροι μεγάλοι αερομεταφορείς θα ελέγξουν το ιστορικό πτήσης σας και θα σας προσφέρουν upgrade σε όσους πετούν συχνά. Ακόμη όμως και όσοι επιβάτες δεν έχουν τόσους πόντους, μπορεί να δικαιούνται την αναβάθμιση, εφόσον έχουν κάνει εγγραφή στο πρόγραμμα.