Δύσκολη ήταν η νύχτα της Τρίτης για τους τουριστικούς πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς πολλοί Έλληνες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ωστόσο, παρά τις αρχικές ανησυχίες για τις άμεσες επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στον τουρισμό το χτύπημα, η άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου και η επανέναρξη των πτήσεων περιόρισε στο ελάχιστο τις αναταράξεις από το χτεσινό γεγονός καθεαυτό.

Πλέον, οι τουριστικοί φορείς της χώρας μας προβληματίζονται από το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, που έχουν διαμορφώσει τα διαδοχικά τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, τα οποία δημιούργησαν κλίμα φόβου και ανησυχίας

Ανησυχούν και οι ξενοδόχοι στη Χαλκιδική για τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος: «Η αβεβαιότητα συνολικά επηρεάζει. Και αν φοβάται να ταξιδέψει ακόμη κι αυτός που προτιμά τον μαζικό οργανωμένο τουρισμό, φανταστείτε τι γίνεται με τους μεμονωμένους τουρίστες».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων, στο σύνολο της φετινής σεζόν οι αφίξεις στη Χαλκιδική εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένες κατά 15%, συνεπεία και γεγονότων που συνδέονται με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα. Το προσφυγικό «βύθισε» τις κρατήσεις στην περίοδο των early bookings, στη διάρκεια των οποίων «δένεται» παραδοσιακά το 60% των πελατών του χαλκιδικιώτικου τουρισμού.