Αρχεία που περιέχουν δεδομένα από τη μοιραία πτήση MS804 της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο εστάλησαν στην Αίγυπτο την Τρίτη, καθώς ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους επισκευάστηκε στη Γαλλία αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι οι ερευνητές θα καταφέρουν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο Καταγραφέας Δεδομένων Πτήσης του αεροσκάφους επισκευάστηκε στα εργαστήρια της Αρχής Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) το βράδυ της Δευτέρας και τα αρχεία με τα δεδομένα μεταβιβάστηκαν στην Αίγυπτο την Τρίτη, δήλωσαν Αιγύπτιοι ερευνητές.

«Τα δεδομένα μεταβιβάστηκαν στο Κάιρο με στόχο την αποκωδικοποίησή τους, την επικύρωσή τους και την μελέτη των στοιχείων στα εργαστήρια της κεντρικής υπηρεσίας αεροπορικών δυστυχημάτων στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας» επισήμανε η επιτροπή Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Αιγύπτου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την επιτροπή, ενώ οι εργασίες επισκευής του δεύτερου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, του Καταγραφέα Φωνής στο Πιλοτήριο, ξεκίνησαν χθες.