Ταλαιπωρία αντιμετώπισαν τη Δευτέρα οι ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού των εταιρειών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης Swissport και LGS, επηρεάστηκαν αρκετές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κύπρου.

Λόγος της στάσης εργασίας είναι η μη καταβολή του δεύτερου μισού της, προβλεπόμενης στις συλλογικές συμβάσεις, προσαύξησης στους μισθούς των εργαζομένων.

Σε γραπτή της ανακοίνωση η Hermes Airports ανέφερε ότι «λόγω αιφνίδιας στάσης εργασίας του προσωπικού των εταιρειών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης, που άρχισε γύρω στις 10.25 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι, επηρεάζεται αριθμός πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης». Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προστίθεται στην ανακοίνωση, η Hermes καταβάλλει προσπάθειες ελαχιστοποίησης των συνεπειών της απεργίας και μείωσης της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. Για το σκοπό αυτό, έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με στόχο την όσο το δυνατό ομαλότερη συνέχιση της λειτουργίας του αεροδρομίου Λάρνακας. Το επιβατικό κοινό «καλείται όπως επικοινωνεί απευθείας με τις αερογραμμές και επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Hermes Airports www.hermesairports.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων του αερολιμένα».

Η στάση εργασίας έληξε στις 12 το μεσημέρι και η λειρτουργία των πτήσεων επανήλθε στο κανονικό.