Η μεγάλη ώρα φαίνεται πως φτάνει για το νησί της Πάρου καθώς, όπως όλα δείνουν, το νέο αεροδρόμιο κάνει «πρεμιέρα» στις 25 Ιουλίου.

Το έργο πνοής γαι το νησί των Κυκλάδων φτάνει στην ολοκλήρωσή του, με την επέκταση του αεροδρομίου να ανοίγει νέες προοπτικές για τον τουρισμό καθώς πλέον θα είναι δυνατή η προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής στο οποίο πρωτοστάτησε ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, με τη συνδρομή κρατικών υπηρεσιών και το οποίο ολοκληρώθηκε χάρη στις ενέργειες των ίδιων των κατοίκων που προσέφεραν χρήματα και εθελοντική εργασία, ο καθένας ανάλογα με την ειδικότητα και την οικονομική του δυνατότητα.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα ParosPress.blogspot, «στις 25 Ιουλίου 2016 πρώτη επίσημη πτήση της Olympic air στο νέο κρατικό αερολιμένα Πάρου, με το μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους που διαθέτει (ATR400). Παράλληλα δοκιμαστικά θα εκτελεστούν τουλάχιστον από 4 άλλες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για άμεση σύνδεση της Πάρου με βόρεια Ελλάδα, Κρήτη, Μύκονο και Σαντορίνη για το φετινό καλοκαίρι!»

Τα εγκαίνια υπολογίζεται να γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου πιθανόν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.