Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά που ξέσπασε μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ντουμπάι ενός αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Emirates που εκτελούσε πτήση από την Ινδία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Σέιχ Άχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ και επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πρόκειται για τον 27χρονο Jasim Issa Mohammed Hassan.

firefighter708

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο νεαρός πυροσβέστης έπεσε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να σώσει επιβάτες και πλήρωμα από το φλεγόμενο αεροσκάφος και τον εκτεταμένο καπνό που τους απειλούσε άμεσα.

Ο ξάδερφος του μάλιστα δήλωσε ότι «όσοι τον γνώριζαν δεν αποτελεί έκπληξη για αυτούς η αυτοθυσία του» συγγενή του, καθώς αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και ήθελε πάντα να βοηθά το κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates, οι αρχές ερευνούν το δυστύχημα, μετά το οποίο άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα. Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας.

Τα ινδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως εντοπίστηκε καπνός στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Emirates ανέφερε πως το Boeing, το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.

Οι αποπροσγειώσεις ξανάρχισαν το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πλέον πολυάσχολα του κόσμου, μετά από τέσσερις ώρες διακοπής τους εξαιτίας του δυστυχήματος, στο οποίο δεν έχασε τη ζωή του κάποιος από τους 300 επιβαίνοντες στο Boeing.

Το αεροσκάφος είχε 18μελές πλήρωμα και μετέφερε 282 επιβάτες—220 υπηκόους Ινδίας, 24 υπηκόους της Βρετανίας και 11 υπηκόους των ΗΑΕ.