Καρδιοχτύπησαν οι επιβάτες αεροσκάφους της Air Serbia που απογειώθηκε το πρωί από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου με προορισμό τη Μπάνια Λούκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς λίγα λεπτά μετά την απογείωση επέστρεψε στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας λόγω τεχνικής βλάβης.

Πρόκειται για τεχνική βλάβη, τόνισε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, Μάγια Γκεντόσεβ, στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug διαψεύδοντας δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον έναν κινητήρα του αεροσκάφους.

Υπήρξε τεχνική βλάβη και το γεγονός ότι όχημα της πυροσβεστικής ήταν σταθμευμένο κοντά στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση, είναι τυπική διαδικασία στα αεροδρόμια σε τέτοιες περιπτώσεις, διευκρίνισε η κ. Γκεντόσεβ.

Σερβικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι στο αεροσκάφος τύπου ATR με τα διακριτικά JU 100 στο οποίο επέβαιναν 20 επιβάτες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον κινητήρα, με τον πιλότο να τον θέτει εκτός λειτουργίας και να επιστρέφει στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα« του Βελιγραδίου, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Η υπουργός Μεταφορών της Σερβίας, Ζόρανα Μιχαϊλοβιτς δήλωσε ότι οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της «Air Serbia«.