Η Air France-KLM Group προχωρά σε αναδιάρθρωση και αποκτά μια πιο διαλλακτική προσέγγιση στο διάλογο με τους εργαζομένους, σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι τεταμένες σχέσεις με τους πιλότους.

Ο Jean-Marc Janaillac, ο οποίος έγινε CEO της εταιρείας τον Ιούλιο, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του Νοεμβρίου με εμφανή του στόχο να μειώσει το κόστος, καθώς και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, καθώς και μεταξύ των άλλων αεροπορικών εταιρειών του ομίλου, ανέφερε πηγή μέσα από την εταιρεία, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η αεροπορική εταιρεία έχει διασπαστεί μετά από τις διαρκείς απεργίες των πιλότων και των αεροσυνοδών, καθώς και από τη δυσπιστία που υπάρχει μεταξύ της KLM και του γαλλικού εταίρου της. Η πρώτη αναφορά για αυτό το νέο σχέδιο έγινε στην εφημερίδα La Tribune στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Janaillac σκοπεύει να σταματήσει το πλάνο του προκατόχου του Alexandre de Juniac, ενώ εξακολουθεί να επιδιώκει να κάνει τον μεταφορέα ανταγωνιστικό σε σχέση με τους αντιπάλους του, όπως ανέφερε η πηγή από την Air France.

Οι κακές εργασιακές σχέσεις έφτασαν στο αποκορύφωμά τους στα τέλη του 2015, όταν οι εργάτες συγκρούστηκαν με στελέχη της διοίκησης σε μια συνάντηση, σκίζοντας τα πουκάμισα που φορούσαν τα στελέχη. Αρκετοί από τους εργαζομένους αυτούς έχουν απολυθεί, με το συνδικάτο CGT να έχει καλέσει για νέες κινητοποιήσεις αργότερα αυτό το μήνα.