Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η πρώτη πιλοτική πτήση από την Ιορδανία στη Ρόδο που έφερε τους πρώτους τουρίστες στο νησί ενώ είναι προγραμματισμένες να γίνουν δύο ακόμα πτήσεις στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Το άνοιγμα της αγοράς της Ιορδανίας είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε για μεγάλο χρονικό διάστημα η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών να διεισδύσει η περιφέρεια σε νέες τουριστικές αγορές και αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια αυτή αφού στόχος είναι να υπάρξουν τακτικές πτήσεις την σεζόν του 2017.

Ειδικότερα το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που εκδηλώνεται μέσα από τις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού, είναι στραμμένο γενικότερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Μετά από την επιτυχημένη παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού σε διαδοχικά Roadshow, που έγιναν σε Τεχεράνη, ‘Αμπου Ντάμπι και Ριάντ, οπότε και άνοιξε ο δρόμος για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η Περιφέρεια είχε βάλει ως στόχο το «ξεκλείδωμα» της αγοράς της Ιορδανίας, με απευθείας πτήσεις προς Ρόδο . Οι πτήσεις αυτές θα αποτελέσουν τον «πιλότο» για το επίσημο άνοιγμα της γραμμής Ιορδανίας – Ρόδου, με τακτικές πτήσεις από την σεζόν του 2017.

Για τον σκοπό αυτό, η ελληνική πρεσβεία στην Ιορδανία είχε κινητοποιηθεί, προκειμένου να προμηθεύσει έγκαιρα τις βίζες στους Ιορδανούς τουρίστες που θα επισκέπτονταν τη Ρόδο.

Το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης Τουρισμού για τις αγορές της Μέσης Ανατολής απορρέει από τα χαρακτηριστικά της τουριστικής αγοράς των χωρών αυτών, ως αγορές ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των προορισμών τουρισμού πολυτελείας, ως εκ τούτου επιδιώκει την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Ρόδου, λόγω μεγέθους, είναι το πρώτο κατά προτεραιότητα αεροδρόμιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που μπορεί να γίνει σταθμός για το τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής που κινείται προς την Ευρώπη.

Στην στρατηγική του ανοίγματος των νέων αγορών εντάσσεται επίσης η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου, ως τιμώμενη Περιφέρεια, στο RoadShow του Λιβάνου, από 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2016.