Το αεροσκάφος θα ονομάζεται Quetzalcoatl, ενώ το σχέδιο επιλέχθηκε από προτάσεις περισσότερων από 400 Μεξικανών καλλιτεχνών.

Η Aeromexico παρουσιάζει το πρώτο της Dreamliner 787-9. Το αεροσκάφος θα ονομαστεί Quetzalcoatl (που σημαίνει «φτερωτό φίδι») από μία από τις κυριότερες θεότητες του προ-ισπανικού Μεξικού.

2

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αεροπορίας στην οποία ένα σχέδιο αυτού του τύπου είναι βαμμένο στο εξωτερικό ενός αεροσκάφους, προσφέροντας έτσι ένα μοναδικό συνδυασμό της παράδοσης και της νεωτερικότητας.  Το αεροπλάνο Quetzalcoatl της Aeromexico έφυγε από το υπόστεγο της Boeing μετά από εννιά μέρες -έξι μέρες περισσότερο από το αναμενόμενο-, καθώς οι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι χρειάζονταν επιπλέον χρόνο για να τελειοποιήσουν όλα χρώματα που εμφανίζονται στο σχέδιο.

3

Τον Νοέμβριο του 2014, η Aeromexico ανακοίνωσε τον διαγωνισμό “Design is in the Air” μέσω των social media και σε διάφορα πανεπιστήμια, καλώντας τους συμμετέχοντες να υποβάλουν μια δημιουργική εικόνα για να τοποθετηθελι στην άτρακτο ενός αεροσκάφους. Περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες παρουσίασαν τα σχέδιά τους κατά τη διάρκεια της περιόδου του διαγωνισμού τεσσάρων εβδομάδων, 400 εκ των οποίων επιλέχθηκαν πως ικανοποιούν τις ορισμένες απαιτήσεις. Το νικητήριο σχέδιο δημιουργήθηκε από τον γραφίστα José Manuel Escudero της μεξικανικής πολιτείας της Βερακρούζ.

4

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aeromexico Andres Conesa είπε: «Στην Aeromexico, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το σχεδιασμό του Quetzalcoatl που έχει δημιουργηθεί. Ως ναυαρχίδα του μεξικανικού αερομεταφορέας, αυτό το αεροσκάφος θα γίνει μια εικόνα του στόλου μας και μια αντανάκλαση του τι είναι σήμερα το Μεξικό, με τον πολιτισμό και την παράδοση να εκπροσωπούνται σε αυτό που θεωρούμε ότι είναι μία από τις πιο εξελιγμένες δημιουργίες της σύγχρονης μηχανικής αεροπορίας».

Ο Conesa πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αυτό το αεροπλάνο θα κάνει τη χώρα μας υπερήφανη. Το Quetzalcoatl θα πετάξει στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης και της Ασίας μεταφέροντας εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο».

5

Η Aeromexico είναι ο δεύτερος φορέας στη Λατινική Αμερική που θα λειτουργήσει το Boeing 787-9 Dreamliner.

6