Η αεροπορική εταιρεία ξεκινά οικονομικές απευθείας πτήσεις προς Πάλμα ντε Μαγιόρκα / ανάπτυξη ξένης βάσης αρχικά με δύο Airbus A320 από το Μάιο του 2017 / Wagner: «Δημιουργούμε ένα αυξανόμενο πανευρωπαϊκό δίκτυο lowcost πτήσεων»

Η Eurowings κάνει ένα ακόμα βήμα για την επέκτασή της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η αεροπορική εταιρεία που εξειδικεύεται στις απευθείας low-cost πτήσεις και είναι μέλος του Ομίλου Lufthansa, θα ανοίξει την πρώτη της βάση σε μη-γερμανόφωνη χώρα του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης. Το ισπανικό νησί της Μεσογείου αποτελεί εδώ και χρόνια κορυφαίο ηλιόλουστο προορισμό διακοπών, ξεπερνώντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε ό,τι αφορά τον αριθμό επισκεπτών. Οι τουριστικοί οργανισμοί της Μαγιόρκας εκτιμούν ότι το ισχύον ρεκόρ των 11,6 εκατομμυρίων τουριστών (2015) φέτος θα καταρριφθεί. Η αύξηση του αριθμούν επιβατών στο αεροδρόμιο Son Sant Joan στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα είναι αντίστοιχα υψηλή.

Η Eurowings μπαίνει ως βασικός παίκτης στο Son Sant Joan και από τον Μάιο του 2017 θα χρησιμοποιεί ως βάση αρχικά δύο αεροσκαφών το δημοφιλές ηλιόλουστο νησί. Μελλοντικά η Eurowings θα προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό low-cost απευθείας συνδέσεων από τη Μαγιόρκα προς τη Γερμανία και προς άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, επεκτείνοντας αντίστοιχα το δίκτυο δρομολογίων της σε συνολικά περισσότερους από 130 προορισμούς.

Σύμφωνα με τον Oliver Wanger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurowings, «Σήμερα, οι επιβάτες εμφανώς προτιμούν οικονομικές απευθείας πτήσεις – κάτι που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και ευρύτερα. Με τη νέα Eurowings αναπτύσσουμε ένα δυναμικό και αυξανόμενο πανευρωπαϊκό δίκτυο πτήσεων χαμηλού κόστους. Η πρώτη μας βάση στην Ισπανία αποτελεί το νέο σημαντικό ορόσημο προς αυτή την κατεύθυνση». Έχοντας τη Μαγιόρκα ως βάση των αεροσκαφών της, η Eurowings θα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ευρώπης. «Με μεγάλη ευελιξία, γρήγορες αποφάσεις και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία της βιομηχανίας, είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρονται στην Πάλμα και να εδραιωθούμε γρήγορα σε ελκυστικές αγορές».

Η επέκταση της Eurowings θα φέρει επίσης ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και στην Ισπανία. Για τα δύο αεροσκάφη που θα έχουν ως βάση τους την Πάλμα η αεροπορική εταιρεία θα προσλάβει πληρώματα πιλοτηρίου και καμπίνας από τις Βαλεαρίδες Νήσους και αρχικά θα δημιουργήσει 75 νέες θέσεις εργασίας. Οι πτήσεις των Airbus A320 θα πραγματοποιούνται από τη Eurowings Europe, μια αεροπορική εταιρεία με αυστριακή αδειοδότηση, που ξεκίνησε με επιτυχία τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2016 και έχει έδρα τη Βιέννη.

Η Eurowings Europe κατέκτησε ένα πρώτο σημαντικό ορόσημο το προηγούμενο σαββατοκύριακο: η νέα αεροπορική εταιρεία υποδέχτηκε τον εκατοστό χιλιοστό (100.000) επιβάτη της στη βάση της στη Βιέννη. Μετά την εναρκτήρια πτήση της τον φετινό Ιούλιο, τα πρώτα δύο Airbus A320 έχουν πραγματοποιήσει περίπου 700 πτήσεις. Οι επιβάτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης, με τις πτήσεις να αγγίζουν πληρότητα 80% κατά μέσο όρο. Από την αρχή οι επιχειρήσεις στη Βιέννη χαρακτηρίστηκαν από υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία. Η αντίδραση των πελατών ήταν αντίστοιχα θετική. Ο Διευθύνων Σύμβουλος O. Wagner τονίζει: «Το λανσάρισμά μας στη Βιέννη πηγαίνει πολύ καλά. Οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι και η ομάδα μας είναι εξαιρετικά δραστήρια και έτοιμη να προσφέρει ακόμα περισσότερα».

Το τρίτο αεροσκάφος της Eurowings Europe αναμένεται να φτάσει στη Βιέννη στα τέλη Οκτωβρίου. Στις αρχές του 2017 θα λειτουργήσει μια δεύτερη βάση στην Αυστρία, στο Σάλτσμπουργκ, προσφέροντας χαμηλού κόστους απευθείας πτήσεις στη γενέτειρα του Μότσαρτ.