Η εισαγωγή της Oman Air, της αεροπορικής εταιρείας από το Ομάν, στην ελληνική αγορά εορτάστηκε την Τρίτη σε μια εκδήλωση στον ιστορικό λόφο του Λυκαβηττού στην Αθήνα. Ελληνικά τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι των ΜΜΕ απόλαυσαν τη φιλική ατμόσφαιρα και την εκπληκτική θέα της Ακρόπολης.

Η Oman Air αποκάλυψε τα σχέδια επέκτασής της στην ελληνική αγορά και την έναρξη της συνεργασίας της με την Goldair, αποκλειστικό αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Goldair, κ. Κώστας Τσοβίλης χαιρέτισε την είσοδο του (βραβευμένου με 4 Αστέρια Skytrax) αερομεταφορέα στην ελληνική αγορά και τόνισε τη σημασία του ανοίγματος ενός νέου δικτύου για την αγορά στη χώρα μας. Το δίκτυο της Oman Air θα διευκολύνει σημαντικά την κίνηση των ναυτικών, καθώς και τη μεταφορά των επιβατών σε επαγγελματικά και ψυχαγωγικά ταξίδια.

Ο Περιφερειακός Αντιπρόεδρος της Oman Air για την Ευρώπη, κ. Rogier de Jager υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Oman Air από την ίδρυσή της το 1993 στο να κάνει την Μουσκάτ βασικό κόμβο κυκλοφορίας στη Μέση Ανατολή. Η Oman Air υποστηρίζει τον εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό τομέα του Ομάν και τώρα προσπαθεί να συμπεριλάβει και την Ελλάδα στο δίκτυο πτήσεων της που ήδη έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί σήμερα απευθείας διεθνείς πτήσεις από τη Μουσκάτ προς προορισμούς του Κόλπου, όπως το Αμπού Ντάμπι, Μπαχρέιν, Ντόχα, Ντουμπάι, Τζέντα, Ριάντ, Dammam, Medina, Τεχεράνη, Mashhad και το Κουβέιτ, καθώς και το Κάιρο, τη Βηρυτό και Αμάν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Επιπλέον, η Oman Air πραγματοποιεί πτήσεις προς προορισμούς στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα. Η αεροπορική εταιρεία πετά επίσης σε Μπανγκόκ, Σιγκαπούρη, Κουάλα Λουμπούρ, Μανίλα, Τζακάρτα, Ζανζιβάρη και Νταρ ες Σαλάμ. Ευρωπαϊκοί προορισμοί της είναι το Λονδίνο, το Μιλάνο, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και η Ζυρίχη.

Οι προορισμοί εσωτερικού της Oman Air είναι οι Salalah, Κασάμπ, Duqum και Sohar.

Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κ Mourad Aoulad El Haj, Διευθυντής Πωλήσεων για την Oman Air, η κ. Μαρία Γρηγοριάδου, Εμπορικός Διευθυντής για την Goldair και η κ. Εύη Voudiklari, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Goldair.

Το επόμενο πρωί η συνάντηση των δύο εταιρειών έγινε στα κεντρικά γραφεία της Goldair, όπου καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα αυτής της γόνιμης συνεργασίας.