Με κοινή τους ανακοίνωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης, απαντούν στις διαμαρτυρίες του περιφερειάρχη Ηπείρου και του βουλευτή Κ. Τασούλα, σχετικά με τον χαρακτηρισμό, «δημοτικό» που αποδίδεται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, το οποίο διορθώθηκε ενώ, τονίζεται ότι επιχειρείται, η ανησυχία των Γιαννιωτών, για το αεροδρόμιο να μετατραπεί σε οργή για την κυβέρνηση .Ειδικότερα οι 4 βουλευτές επισημαίνουν:

-Το πρόβλημα του τυπογραφικού λάθους, ο χαρακτηρισμός, Δημοτικό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων αντί του ορθού Κρατικό Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε πολύ γρήγορα και αφορούσε όχι μόνο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αλλά και της Καρπάθου και της Λήμνου. Τα Δημοτικά Αεροδρόμια, ήταν και παραμένουν τέσσερα, μετά και την νομοτεχνική διόρθωση που έγινε στα άρθρα 23,24.

-Στην προηγούμενη διοικητική δομή του αεροδρομίου Ιωαννίνων, υπήρχαν μόνο δύο τμήματα, αεροναυτιλίας και λειτουργίας. Με τον νέο νόμο, με τα άρθρα 24,48,40, 58,63, δημιουργούνται 4 τμήματα, αεροναυτηλίας, ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τεχνικής συντήρησης και λειτουργίας αερολιμένων, καθώς και ένα γραφείο, της «Αεροπορικής Αρχής», για την εποπτεία του αεροδρομίου, δομή η οποία λειτουργεί σε πολλά κρατικά αεροδρόμια ,όπως στη Νάξο, την Καστοριά, την Πάρο, τον ‘Αραξο, την Κάρπαθο, την Καλαμάτα και καθόλου δεν σημαίνει υποβάθμιση. Οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού, επισημαίνουν πως, «αν αυτή η νέα διοικητική δομή, θεωρείται υποβάθμιση τότε κάποιοι έχουν χάσει το λογαριασμό και προσθέτουν: «Κάποιοι που στήνουν γεγονότα εκεί που δεν υπάρχουν, κάποτε πρέπει να απολογούνται».