Λήξη συναγερμού για το αεροδρόμιο City στο Λονδίνο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Λονδίνου σημείωσαν πως έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες σε 26 άτομα ενώ δύο επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Παράλληλα, η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι αναζητεί τα αίτια της αδιαθεσίας των ταξιδιωτών, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις διαρροής χημικών ουσιών.

Το αεροδρόμιο London City με ανακοίνωση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, σημειώνει ότι το αεροδρόμιο είναι πλέον ανοιχτό για τους επιβάτες και τους ευχαριστεί για την υπομονή τους. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για τους λόγους που εκκενώθηκε το αεροδρόμιο.

1081938_tgf

Το χρονικό

Εκατοντάδες επιβάτες και μέλη του προσωπικού, συνολικά περίπου 500 άτομα σύμφωνα με το BBC, έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν άμεσα τους χώρους του αεροδρομίου μετά τις αναφορές από πολλά άτομα πως δεν αισθάνονταν καλά.

Όλες οι πτήσεις διακόπηκαν προσωρινά και πολλά αεροπλάνα με αναχώρηση από προορισμούς όπως η Φρανκφούρτη, το Άμστερνταμ, το Μπέλφαστ και το Παρίσι άλλαξαν προορισμό και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.