Περισσότερα ή τα ίδια χρήματα αναμένεται να δαπανήσει το 73% των Βρετανών ταξιδιωτών για τις διακοπές τους το 2017, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Holiday Habits της ένωσης Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ. Πιο συγκεκριμένα, το 24% προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα για τα ταξίδια του το ερχόμενο έτος και μόνο το 16% αναφέρει ότι έχει την πρόθεση να μειώσει τα έξοδα σε ό,τι αφορά στις διακοπές του.

Η έκθεση της ΑΒΤΑ εντοπίζει ως βασικό λόγο της θετικής εικόνας που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στο ότι το 24% των Βρετανών προγραμματίζει να κάνει ένα ταξίδι ζωής μέσα στο ερχόμενο έτος, ιδίως το ηλικιακό γκρουπ 18-24 (με ποσοστό άνω του ενός τρίτου, 35%).

Ως δεύτερο λόγο αναγνωρίζει ότι το 23% των Βρετανών επιθυμεί να έχει διασφαλίσει ότι θα επιλέξει τον προορισμό επιλογής του, με τις οικογένειες να αναφέρουν πιο συχνά από το γενικό πληθυσμό αυτόν το λόγο.

Όσον αφορά στον τύπο διακοπών που θα επιλέξουν, τα city break, οι διακοπές παραλίας και τα all in φαίνεται πως θα συνεχίσουν να οι πιο δημοφιλείς.

%cf%86%ce%b7%ce%b7%ce%b4%cf%86%ce%b7%ce%b4%ce%b7

Επίσης, περισσότεροι από το ένα τέταρτο (25%) θεωρούν πολύ πιθανό να ταξιδέψουν σε χώρα, που δεν έχουν ξαναταξιδέψει στο παρελθόν, έναντι 18% που είπαν το ίδιο πέρυσι. 

Τέλος, το 29% δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές σε νέο θέρετρο ή πόλη, ακόμη και αν έχουν επισκεφθεί ξανά τη χώρα στο παρελθόν, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 23% πέρυσι.