Μητέρα και κόρη ηλικίας 61 και 26 ετών, από τη Ρωσία συνελήφθησαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας, άρχισαν να προκαλούν ανησυχία, επιτέθηκαν στον επί καθήκοντι αστυνομικό ενώ  προέβαλαν αντίσταση κατά τη διαδικασία σύλληψης τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά τη διαδικασία ελέγχου αποσκευών μητέρας και κόρης ηλικίας 61 και 26  ετών, από τη Ρωσία, που αναχωρούσαν από τη Κύπρο, αυτές άρχισαν να φωνάζουν και να οχλαγωγούν.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, οι επί καθήκοντι αστυνομικοί προσπάθησαν να εξηγήσουν στις γυναίκες ότι ο έλεγχος αποσκευών ήταν απαραίτητος για θέματα ασφάλειας, ωστόσο αυτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να τις συλλάβουν.

Κατά τη διαδικασία σύλληψης τους, οι Ρωσίδες αντιστάθηκαν. Οι γυναίκες συνελήφθησαν για τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, πρόκλησης ανησυχίας και αντίστασης κατά τη σύλληψη.

Αργότερα σήμερα οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία Λάρνακας.