Αναβάθμιση στις υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στα άτομα με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες, προχωρεί ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Hermes Airports, στο αεροδρόμιο έχει εξασφαλιστεί ο μηχανισμός «Eagle Passenger Lifter», που χρησιμοποιείται στα πιο σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου και μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η μη χειρωνακτική μεταφορά των ατόμων με ολική αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες, από τα αναπηρικά καροτσάκια στις θέσεις τους εντός του αεροσκάφους. Ο ίδιος μηχανισμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και αντίστροφα, δηλαδή, την ανύψωση των ατόμων από τις θέσεις τους μέσα στο αεροσκάφος και τη μεταφορά τους στα αναπηρικά καροτσάκια».

Προστίθεται ότι «ο μηχανισμός «Eagle Passenger Lifter» παρέχει επίσης τη δυνατότητα προσφοράς καλύτερων υπηρεσιών επιβίβασης και αποβίβασης σε υπέρβαρα άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες διακίνησης».

Στο δελτίο Τύπου διευκρινίζεται ότι «το συγκεκριμένο σύστημα ανύψωσης δεν αντικαθιστά τα αναπηρικά καροτσάκια, αλλά λειτουργεί υποστηρικτικά, καθώς διευκολύνει τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες ή κινητικές δυσκολίες, τόσο κατά την τοποθέτηση τους στο κάθισμα του αεροσκάφους όσο και κατά την απομάκρυνση τους». 

Ο εξοπλισμός του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας με το νέο σύστημα ανύψωσης «Eagle Passenger Lifter» «έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την πανευρωπαϊκή διάκριση που εξασφάλισε η Hermes Airports για την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρίες στα κυπριακά αεροδρόμια».

Σημειώνεται ακόμα ότι «η νέα υπηρεσία «Eagle Passenger Lifter» προσφέρεται ήδη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μέσω της εταιρείας S&L Airport Services Ltd, η οποία εξυπηρετεί τους επιβάτες με αναπηρίες εκ μέρους της Hermes».

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Hermes.