Η “απόλυτη τάση” στις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών είναι η Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Thomas Cook.

Αν και η Ισπανία εξακολουθεί αν είναι η νούμερο 1 επιλογή των Γερμανών για τις διακοπές τους, η Ελλάδα είναι ο νικητής στην αύξηση των κρατήσεων, με ιδιαίτερη ζήτηση να παρουσιάζουν οι νησιωτικοί προορισμοί και κυρίως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως.

Σύμφωνα με την TUI, οι κρατήσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 41%, ενώ ήδη πολλά ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο έχουν δηλώσει πως είναι Sold Out για την καλοκαιρινή σεζόν.

Άξιο αναφοράς είναι και το comeback που κάνει η Αίγυπτος στις κρατήσεις, ενώ καλά νούμερα έχουν και Ιταλία-Πορτογαλία.

Σε γενικές γραμμές, οι κρατήσεις των Γερμανών για τις θερινές τους διακοπές κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα με την TUI Γερμανίας να κάνει λόγο για ζήτηση ρεκόρ, ενώ μόνο το Σάββατο 14 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 20.000 κρατήσεις. Ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας Sebastian Ebel δήλωσε ότι πολλοί Γερμανοί που δεν πήγαν διακοπές πέρυσι σπεύδουν φέτος να κάνουν κράτηση νωρίς.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της weg.de, Joachim Boyd, αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για Μαγιόρκα, Κανάρια Νησιά, Πορτογαλία, Ελλάδα και Βουλγαρία, εκτιμώντας ότι και η Αίγυπτος θα έρθει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των Γερμανών για κράτηση μέσα από φθηνές προσφορές.

Από τους μακρινούς προορισμούς, πολύ έντονα κινούνται οι κρατήσεις για Μεξικό και ακολουθούν ΗΠΑ, Ν.Αφρική, Καναδάς, Μαυρίκιος, Σεϋχέλλες, Δομινικανή Δημοκρατία και Ινδονησία.