Ένας επιβάτης περιγράφει την τρομακτική στιγμή που ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει στο πλήρωμα καμπίνας και απείλησε να ανοίξει τις πόρτες του αεροσκάφους!

Ο άνδρας έγινε «επιθετικός» στην πτήση της Virgin Atlantic από το αεροδρόμιο του Gatwick προς τη St Lucia στην Καραϊβική. Απείλησε, φώναξε και έφτυσε τα μέλη του πληρώματος, οι οποίοι στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν με τη βοήθεια άλλων επιβατών, ενώ βρίσκονταν στα 39.000 πόδια.

Ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση να ανακατευθύνει το αεροπλάνο, προσγειώνοντάς το στο αεροδρόμιο του Lajes στο πορτογαλικό νησί της Terceira – 2675 μίλια μακριά από τον προγραμματισμένο προορισμό του.

Ο Alfie Haagman, από το West Sussex, ήταν μαζί με φίλους τους στην 8ωρη πτήση, όταν ο άνδρας, που περιγράφεται ως μαύρος και στα είκοσί του, άρχισε να προκαλεί προβλήματα.

Ο 56χρονος Haagman ανέφερε: «Όταν ξεκίνησε το περιστατικό δεν ήμασταν σίγουροι για το τι συνέβαινε. Ήταν εντελώς εκτός εαυτού. Απειλούσε τους αεροσυνοδούς και τους επιβάτες γύρω του και τους έφτυνε.

«Έπρεπε να τον συγκρατήσουν. Ένα ζευγάρι επιβατών βοήθησε σε αυτό. Απειλούσε να ανοίξει τις πόρτες του σκάφους και προφανώς το προσωπικό πίστεψε ότι οι επιβάτες ήταν σε κίνδυνο, έτσι πήραν την απόφαση να προσγειώσουν το αεροπλάνο στο πλησιέστερο διαθέσιμο αεροδρόμιο».

Μια εκπρόσωπος από την Virgin Atlantic, δήλωσε ότι ο άνδρας παραδόθηκε στις αρχές κατά την άφιξή τους στο Lajes.