Χάος επικρατεί στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ από τις ισχυρές χιονοπτώσεις, οι οποίοι συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, πράγμα που επηρεάζει και τις πτήσεις.

Η χειμερινή αυτή θύελλα έχει προκαλέσει την ακύρωση 1.427 πτήσεων, με περισσότερες από 4.000 καθυστερήσεις να έχουν γίνει μόνο την Κυριακή.

Το αεροδρόμιο Boston Logan International ακύρωσε 193 εξερχόμενες πτήσεις για τη Δευτέρα και άλλες 111 εισερχόμενες, σύμφωνα με την Flightaware.

Τώρα άλλη μία καταιγίδα με το όνομα Orson κατευθύνεται προς την περιοχή, απειλώντας να φέρει ακόμα περισσότερο χάος στις μετακινήσεις, σε ένα μέρος που φέτος τον χειμώνα δεν το είχαν αγγίξει ιδιαίτερα οι κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Weather.com, η θύελλα Orson βρίσκεται στη διαδικασία της «γρήγορης ανάπτυξης» και θα φέρει μαζί της έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν μέχρι την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Δελτία για καταιγίδα από τη μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είναι σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, ενώ στη Νέα Υόρκη περιμένουν μέχρι και 60 εκατοστά χιόνι.

Ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης, Andrew Cuomo προέτρεψε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την καταιγίδα και έχει ετοιμάσει τις κρατικές υπηρεσίες για την άφιξή της.

Άλλες περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία είναι το Κονέκτικατ, η περιοχή της Βοστώνης, το Νιού Χάμσαϊρ και το Πόρτλαντ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία επίσης προειδοποίησε για ισχυρούς ανέμους και παράκτιες πλημμύρες.

Στο Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, ένα μικρό αεροπλάνο με επιβαίνοντες πέντε άτομα ματαίωσε την απογείωση του επειδή γλίστρησε από τον διάδρομο προσγείωσης, την Κυριακή στο Hanscom, περίπου 20 μίλια βορειοδυτικά της Βοστώνης. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Teterboro στο New Jersey. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ένας τερματικός σταθμός στο Logan International Airport της Βοστώνης εκκενώθηκε την Κυριακή το βράδυ λόγω των υψηλών επιπέδων του μονοξειδίου του άνθρακα που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από μια μηχανή λιώσιμου του χιονιού. Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Μασαχουσέτης είπε πως το Terminal C «εξαερώθηκε» και επέστρεψε στην κανονική λειτουργία του λίγο αργότερα.

Η Νέα Υόρκη χτυπήθηκε πρώτη από το βαρύ χιόνι την Πέμπτη προκαλώντας χάος στα αεροδρόμια και στους δρόμους.

Οι ταξιδιώτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν την προηγούμενη ημέρα έπρεπε να μεταφέρουν τις αποσκευές τους στον τερματικό σταθμό με τα πόδια λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Grand Central Parkway την Παρασκευή.

Ακυρώθηκαν πάνω από 1.000 πτήσεις στο αεροδρόμιο LaGuardia την Τετάρτη και την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να γεμίσει το αεροδρόμιο από ταξιδιώτες που περίμεναν να πετάξουν όταν επανέρχονταν οι λειτουργίες στο κανονικό.

Συνολικά, η καταιγίδα της Πέμπτης οδήγησε σε ακυρώσεις πάνω από 2.000 πτήσεων από τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης – LaGuardia, JFK και Newark.

 

Πηγή: Daily Mail