Περισσότερες από 5.000 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί για σήμερα Τρίτη καθώς η χιονοθύελλα που έρχεται στις ΗΠΑ αναμένεται να παραλύσει τις μετακινήσεις.

Οι αρχές έχουν ενημερώσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους να προετοιμαστούν για τον ερχομό της καταιγίδας Στέλλα που θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα αυτού του χειμώνα που θα πλήξει μία περιοχή από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βοστώνη.

Η καταιγίδα Στέλλα αναμένεται να σαρώσει την περιοχή της Νέας Υόρκης με ισχυρές χιονοπτώσεις και ανέμους μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Ως αποτέλεσμα των προετοιμασιών για την έλευση της καταιγίδας, τη Δευτέρα ακυρώθηκαν περισσότερες από 2.000 πτήσεις, ενώ περισσότερες από 5.000 έχουν ακυρωθεί για σήμερα Τρίτη.

Μεταξύ των ακυρώσεων της Τρίτης περιλαμβάνονται περίπου εκατοντάδες πτήσεις των Southwest Airlines, JetBlue και American Airlines.

Περισσότερες ακυρώσεις αναμένονται στη συνέχεια, με τη Southwest να σχεδιάζει να σταματήσει το σύνολο σχεδόν των βορειοανατολικών πτήσεων της Τρίτης. Άλλες αεροπορικές εταιρείες εξέταζαν το ενδεχόμενο παρόμοιων κινήσεων.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες που ταλαιπωρούνται λόγω της καταιγίδας να αλλάξουν την πτήση τους, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Οι αξιωματούχοι ζητούν από τους ταξιδιώτες πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες για πιθανές ακυρώσεις ή καθυστερήσεις.