Τα αεροπορικά ταξίδια στην First Class (κακά τα ψέματα) δεν τα σηκώνει το βαλάντιο πολλών. Με κάποια απλά tips όμως και με το ελάχιστο κόστος μπορείτε να μετατρέψετε την πτήση σας σε εμπειρία Πρώτης Θέσης.

Ακολουθούν κάποιες απλές συμβουλές που προτείνει το skyscanner.net.

  1. Πάρτε μαζί σας ένα καλό μαξιλάρι ταξιδίου

Ένα ποιοτικό μαξιλάρι ταξιδίου μπορεί να κάνει τη διαφορά, κυρίως στις πτήσεις μεγάλης απόστασης, καθώς σας εγγυάται έναν καλό ύπνο, όποια θέση και αν πετάτε. Προσπεράστε τα απλά, δωρεάν, ταξιδιωτικά μαξιλάρια αφού το πιθανότερο είναι να γλιστρήσουν από τη θέση που σας βολεύει και προτιμήστε ένα μαξιλάρι ειδικό για πτήση, που θα σας προσφέρει καλή στήριξη στον λαιμό σας.

Χρήσιμο tip: Ένα πολύ σημαντικό προσόν για το μαξιλάρι που θα πάρετε είναι να χωράει στην χειραποσκευή σας. Έτσι επενδύστε σε ένα μαξιλάρι ταξιδίου που θα μπορείτε να φουσκώσετε εσείς έτσι ώστε να μπορεί να διπλωθεί και να μπει στη βάση της χειραποσκευής σας, γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χώρο.

  1. Αγοράστε ένα στήριγμα ποδιών

Ένα από τα πιο άβολα πράγματα που μπορούν να σας τύχουν κατά τη διάρκεια μίας πτήσης είναι να μουδιάσουν και να πρηστούν τα πόδια σας από την διαρκή ακινησία. Επενδύστε λοιπόν σε ένα στήριγμα ποδιών που θα διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος αφού τα πόδια σας θα είναι πιο ψηλά. Παράλληλα έτσι μειώνετε τον κίνδυνο για πρήξιμο και πόνο στις αρθρώσεις σας. Με αυτή την απλή κίνηση ανεβάζετε αυτόματα την άνεση σας σε επίπεδα First Class.

Όπως και με το μαξιλάρι, θα βοηθούσε να πάρετε ένα στήριγμα που θα το φουσκώνετε μόνοι σας, για να εξασφαλίσετε χώρο στην χειραποσκευή σας.

  1. Μετακινήστε το κάθισμα σας

Πάντα να είστε σε επιφυλακή για ελεύθερες θέσεις. Μερικές φορές ολόκληρες σειρές είναι άδειες στην πτήση και -ας το παραδεχτούμε- τρεις θέσεις είναι καλύτερες από μία. Θα είστε σε θέση να σηκώσετε τον βραχίονα και, ενδεχομένως, να ξαπλώσετε σε όλη τη σειρά. Έτσι, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και ζητήστε από τις αεροσυνοδούς, αν μπορείτε να μετακινηθείτε. Που ξέρετε; Μπορεί ακόμα και να σας μεταφέρουν όντως στην Πρώτη Θέση!

  1. Φτιάξτε το δικό σας γεύμα

Αν το φαγητό του αεροπλάνου δεν σας εντυπωσιάζει, τότε γιατί να μην αγοράσετε κάποιες σοκολάτες πολυτελείας ή σνακ στα καταστήματα Duty Free του αεροδρομίου για να πάρετε μαζί σας; Αυτές οι μικρές απολαύσεις μπορούν εύκολα να γεφυρώσουν τη διαφορά μεταξύ της Economy και της First Class. Μην δοκιμάσετε όμως το ίδιο με ποτό γιατί δεν θα λειτουργήσει. Δεν επιτρέπεται να πίνετε τα ποτά που έχετε αγοράσει από τα Duty Free μέσα στο αεροσκάφος. Θα πρέπει να αγοράσετε από το προσωπικό της καμπίνας.

  1. Επενδύστε σε καλά ακουστικά ή ωτοασπίδες

Είτε πρόκειται για ένα κλάμα μωρού, έναν «ομιλητικό» συνεπιβάτη ή τον θόρυβο του κινητήρα, οι δυνατοί θόρυβοι μπορούν να κατστρέψουν κάθε πιθανότητα μίας άνετης πτήσης. Έτσι λοιπόν βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι. Πάρτε μαζί σας κάποια καλά ακουστικά με τεχνολογία μείωσης του θορύβου και ακούστε κάποια χαλαρωτική μουσική, ή αν θέλετε απόλυτη σιωπή, αγοράστε ωτοασπίδες καλής ποιότητας και σκεφτείτε πως είστε πίσω από την κουρτίνα της First Class…

  1. Επιλέξτε τη θέση σας με σύνεση, πριν επιβιβαστείτε

Στοχεύστε για μια θέση στο παράθυρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε έναν συχνό επισκέπτη τουαλέτας να σκουντάει πάνω σας κάθε πέντε λεπτά (ή επιλέξτε θέση διαδρόμου αν είστε εσείς συχνός επισκέπτης τουαλέτας). Επίσης, μην υποθέσετε αμέσως ότι η σειρά κοντά στις πόρτες εξόδου είναι καλύτερη. Ναι, αυτές οι θέσεις έχουν επιπλέον χώρο για τα πόδια, αλλά δεν πλαγιάζουν. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε τη σειρά πίσω από την γραμμή εξόδου όπου δεν θα έχετε κάποιον να ξαπλώνει μπροστά σας.

  1. Φέρτε μια καλή μάσκα ύπνου

Οι μάσκες ύπνου είναι ιδανικές για να εμποδίζουν το εξωτερικό φως να χτυπάει στα μάτια και σας επιτρέπουν να έχετε έναν καλό ύπνο. Επενδύστε σε καλές μάσκες που έχουν ειδικά διαμορφωμένες κοιλότητες για τα μάτια σας. Αυτό θα σημαίνει ότι αντί να πιέζονται τα βλέφαρά σας, τα μάτια σας θα είναι ανεπηρέαστα κατά τη διάρκεια του σταδίου REM του ύπνου, έτσι θα κοιμηθείτε πιο βαθιά.

  1. Φέρτε τη δική σας κουβέρτα

Στις πτήσεις μπορεί να αισθανθούμε αρκετό κρύο όταν καθόμαστε ακίνητοι για ώρες και η κουβέρτα δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη ή μπορεί να είναι πολύ λεπτή. Φέρτε τη δική σας ελαφριά κουβέρτα, ώστε να μπορείτε να «χουζουρέψετε» σε αυτή και να αισθανθείτε πως βρίσκεστε στην πολυτελή First Class.

Ένα ακόμα χρήσιμο tip είναι να εκμεταλλευτείτε τη ζεστασιά ενός κασκόλ ή μίας πασμίνας που μπορεί να διπλασιάσει τη θερμότητα του σώματός σας. Μην ξεχνάτε πως εάν το φοράτε με τηνν είσοδό σας στο αεροπλάνο δεν μετράει ως αποσκευή.

  1. Φέρτε τις δικές σας… κάλτσες

Μερικές φορές σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων οι αεροπορικές εταιρείες παρέχουν δωρεάν κάλτσες αλλά είναι συχνά λεπτές και εύθραυστες. Φέρτε κάποιες από τις δικές σας κάλτσες έτσι ώστε να μπορείτε να περπατήσετε άνετα στο αεροσκάφος σαν να βρίσκεστε μέσα στο προσωπικό σας τζετ.

  1. Να έχετε μαζί σας προϊόντα περιποίησης

Είναι γνωστό πως μία πτήση μπορεί να είναι κουραστική. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας κάποια προϊόντα περιποίησης για να φροντίσετε τον εαυτό σας στο αεροπλάνο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται λοσιόν, ενυδατική κρέμα, οφθαλμικές σταγόνες για κουρασμένα μάτια, μαντηλάκια προσώπου και (φυσικά) οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα ταξιδίου. Μείνετε φρέσκοι και ενυδατωμένοι και θα βγείτε από το αεροπλάνο ανανεωμένοι.