Ένας Καναδός πιλότος που λιποθύμησε στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια πτήσης για το Μεξικό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση και απαγόρευση πτήσεων για ένα έτος μετά την απελευθέρωσή του.

Η πτήση της Sunwing Airlines, που μετέφερε 105 επιβάτες και πλήρωμα, είχε οριστεί να κάνει δύο στάσεις σε καναδικές πόλεις πριν πάει νότια προς το Κανκούν για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τότε, η αστυνομία στο Κάλγκαρι, ενημερώθηκε από το πλήρωμα που παρατήρησε ότι ο πιλότος συμπεριφερόταν παράξενα πριν πέσει αναίσθητος στο πιλοτήριο. Ο πιλότος οδηγήθηκε εκτός αεροπλάνου με την κατηγορία της υπέρβασης του ορίου αλκοόλ στο αίμα, ενώ είχε «τη φροντίδα και τον έλεγχο ενός αεροσκάφους», δήλωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με δήλωση που κατατέθηκε με τοπικό δικαστήριο, η αστυνομία είχε παρατηρήσει ότι ο Σλοβάκος πιλότος Miroslav Gronych δεν μπορούσε να περπατήσει ευθεία, η ομιλία του ήταν μπερδεμένη και το αλκοτέστ έδειξε πως είχε υπερβεί τρεις φορές το νόμιμο όριο για το αλκοόλ.

Η Sunwing δεν σχολίασε αμέσως το περιστατικό. Στη συνέχεια δήλωσε ότι είχε βρει έναν άλλο πιλότο για να πιλοτάρει την πτήση εκείνη την ημέρα και επαίνεσε το υπόλοιπο προσωπικό της, που κατάλαβαν ότι «ο πιλότος ήταν ανίκανος να πετάξει».