Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, η Fraport Greece παρέθεσε γεύμα σε εκπροσώπους των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ.

Εκεί, μίλησαν ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, ο πρόεδρος του ΔΣ της Fraport AG, Dr Stefan Schulte και ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης με τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Κοπελούζος ανέφερε ότι: «Με την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport Creece, η Ελλάδα βγήκε, στην ουσία, στις χρηματαγορές, δεδομένου ότι η επένδυσή μας χρηματοδοτείται από διεθνείς τράπεζες. Ανοίγουμε πόρτα για να έρθουν χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα. Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, θα αποτελέσει το εφαλτήριο επανεκκίνησης της οικονομίας». 

Παράλληλα επισήμανε πως η Fraport Greece έδωσε «το υψηλότερο τίμημα και κέρδισε τον διαγωνισμό» επισημαίνοντας ταυτόχρονα: «Δεν παίρνουμε χρήματα, αλλά προκαταβάλλαμε 1,234 δισ. και για τα επόμενα 4 χρόνια θα επενδύουμε 100 εκατ. τον χρόνο για την επέκταση και ανακατασκευή των αεροδρομίων. Στα επόμενα χρόνια, θα υλοποιηθούν, επιπλέον, επενδύσεις που συνολικά θα φθάσουν τα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με μελέτες εκτιμάται ότι τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι θα ασχοληθούν έμμεσα και άμεσα στα περιφερειακά αεροδρόμια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Fraport AG, Dr Stefan Schulte, σημείωσε ότι η επένδυση της Fraport εκπέμπει θετικό σήμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Και πρόσθεσε πως το έργο παρέχει μια πολύ ισχυρή βάση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της χώρας μας.

«Είμαστε στο σημείο εκκίνησης για ένα success story για την Ελλάδα, για τα αεροδρόμια, για τον τουρισμό, για τους εργαζόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, σημείωσε ότι ήδη υλοποιούνται εργασίες στα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία «θα γίνουν αγνώριστα. Θα φέρουμε την αριστεία στα αεροδρόμια». Σε ό, τι αφορά την διαδικασία μετάβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανέφερε ότι κινήθηκε ομαλά, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

«Πριν από δύο ημέρες, πετύχαμε κάτι που πολλοί θεωρούσαν αδύνατον, αναλάβαμε την λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σε μία μόνο στιγμή. Τη νύχτα της 10ης προς 11η Απριλίου». Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για το ερχόμενο καλοκαίρι, καθαρισμός, βελτίωση της σήμανσης, βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής και βελτίωση της πυρασφάλειας. Το δεύτερο ήμισυ της χρονιάς θα συνεχιστούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Καταλήγοντας είπε πως οι 14 πύλες στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα θα αποτελέσουν καταλύτη ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, αλλά και άλλων επαγγελματικών κλάδων. Έχει αποδειχθεί ανά τον κόσμο, ότι αεροδρόμια με σωστή διαχείριση λειτουργούν ως δυναμικές «οικονομικές μηχανές» για τις περιοχές που εξυπηρετούν.