Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και έλαβε πέντε αστέρια στο σύστημα OTP Star Ratings από την OAG. Η airBaltic πέτυχε βαθμολογία ακρίβειας 90,54% για πτήσεις που συνδέουν τη Βαλτική με προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.

Ο Martin Sedlacky, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων της airBaltic δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος που η airBaltic βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των επιδόσεων κατά τα τελευταία τρία συναπτά έτη. Λαμβάνοντας υπόψη τους σύντομους χρόνους μεταφοράς στην αρχική βάση της Ρίγας και τους σκληρούς χειμώνες, αυτό υπογραμμίζει την επιχειρησιακή μας αριστεία. Ανυπομονώ να επαναλάβουμε αυτή την επιτυχία και το 2017 μετά την ομαλή εισαγωγή του νέου μας στόλου με Bombardier CS300. “

Σύμφωνα με το σύστημα OTP Star Ratings της OAG, η airBaltic πέτυχε βαθμολογία ακρίβειας 90,54% για πτήσεις που συνδέουν τη Βαλτική με προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 9 στα 10 αεροσκάφη της airBaltic έφθασαν την ώρα τους.

Η OAG παρακολουθεί την απόδοση του αερομεταφορέα με βάση τα αρχεία πτήσης από όλο τον κόσμο και ανακοινώνει δύο φορές το χρόνο τις αξιολογήσεις της OTP Star – τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο. Το 2015 και το 2014, οι αναλυτές της OAG ταξινόμησαν την airBaltic ως την πιο συνεπή αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως.

Φέτος, η airBaltic πρόσθεσε το Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ), τη Γενεύη (Ελβετία), το Αμπερντίν (Ηνωμένο Βασίλειο), το Stavanger (Νορβηγία), το Γκέτεμποργκ (Σουηδία), το Τάμπερε (Φινλανδία), την Κατάνια (Ιταλία), την Οδησσό (Ουκρανία), το Καζάν (Ρωσία) και τη Liepaja (Λετονία) στο δίκτυο πόλεων που εξυπηρετούνται από τη Ρίγα και εισήγαγαν δύο νέες γραμμές από το Βίλνιους στο Παρίσι και στο Μόναχο. Πλήρες πρόγραμμα των πτήσεων της airBaltic βρίσκεται στην αρχική σελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση https://www.airbaltic.com/en/summer-destinations.

Η airBaltic εξυπηρετεί πάνω από 60 προορισμούς από την έδρα της στη Ρίγα της Λετονίας. Από κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες, η airBaltic προσφέρει βολικές συνδέσεις μέσω της Ρίγας στο δίκτυο της που καλύπτει την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, το airBaltic προσφέρει απευθείας πτήσεις από το Ταλίν και το Βίλνιους.