Η τελευταία γενική επισκόπηση των αεροπορικών ταξιδιών έδειξε ότι οι επιβάτες, από Ευρώπη, Αμερική και Άπω Ανατολή, κάνουν περισσότερες κρατήσεις και πραγματοποιούν περισσότερες πτήσεις, παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές διαμάχες. Αυτό δείχνουν τα ευρήματα έρευνας της ForwardKeys, που προβλέπει τα μελλοντικά πρότυπα αναλύοντας 16 εκατομμύρια κρατήσεις την ημέρα.

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και Τουρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μπανγκόκ στις 26-27 Απριλίου.

Τα κυριότερα ευρήματα της FowardKeys είναι τα εξής:

Ο Καναδάς είναι ο νέος σημαντικός προορισμός στη Βόρεια Αμερική

Η Ευρώπη ανακάμπτει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου έτους – ο ρυθμός αύξησης των αφίξεων είναι πάλι σε καλό δρόμο.

Τα πολιτικά γεγονότα μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία: οι Κινέζοι γυρνούν την πλάτη τους στη Νότια Κορέα και στρέφονται προς τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι χώρες BRIC είναι πάλι εδώ (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα): Η Βραζιλία και η Ρωσία οδηγούν την ανάπτυξη. Η Ταϊλάνδη ωφελείται.

Ο Olivier Jager, Διευθύνων Σύμβουλος της ForwardKeys, δήλωσε: “Αυτή η επισκόπηση αποκαλύπτει την ανθεκτικότητα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, οι άνθρωποι βρίσκουν εναλλακτικούς νέους προορισμούς και επιστρέφουν σε άλλους, που προηγουμένως είχαν καταστραφεί από τρομακτικά γεγονότα. Οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τους ταξιδιώτες πρέπει να είναι σε θέση να αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους όλο και πιο γρήγορα».

Τα δεδομένα της ForwardKeys δείχνουν ότι στην Αμερική, ο Καναδάς και το Μεξικό καθορίζουν το ρυθμό για τις μακρινές αφίξεις. Οι Κάτω Χώρες, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία τροφοδοτούν τις πρόσθετες μελλοντικές κρατήσεις και στις δύο χώρες.

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν υποχώρηση στους επισκέπτες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 – η αβεβαιότητα λόγω της ταξιδιωτικής απαγόρευσης του Ντόναλντ Τραμπ και η ισχυρότερη αξία του δολαρίου ενδέχεται να αποθαρρύνουν τη Μέση Ανατολή (κατά 9,5%) και τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες (6,5%). Οι προθεσμιακές κρατήσεις προς τις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί, κυρίως λόγω της μετατόπισης του Πάσχα.