Έναν υπνάκο θέλησε να πάρει ο πιλότος πτήσης της Pakistan International Airlines που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ισλαμαμπάντ-Λονδίνο με περισσότερους από 300 επιβάτες μέσα στο αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει το Russia Today, στη συγκεκριμένη πτήση ο πιλότος εκπαίδευε έναν ασκούμενο και θεώρησε πως δεν πειράζει να του παραδώσει τον έλεγχο του αεροσκάφους για να ξεκουραστεί λιγάκι…

Έλα όμως που η «ξεκούραση» διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, με τους επιβάτες να γίνονται έξαλλοι όταν κατάλαβαν τι συνέβαινε και τον τράβηξαν φωτογραφία ενώ κοιμόταν. Παράλληλα, έθεσαν το θέμα σε ανώτερο υπάλληλο, ο οποίος και το ανέφερε στην έκθεσή του καθώς διακυβευόταν η ασφάλεια της πτήσης.

 

Το επιχείρημα πως ο εκπαιδευόμενος είχε τη βοήθεια ενός άλλου πρώτου αξιωματικού δεν φάνηκε να τους πτοεί ιδιαίτερα, με τον πιλότο τελικά να ξυπνά… απότομα.

Η PIA, που είναι ο κρατικός αερομεταφορέας του Πακιστάν, παρά την αρχική απροθυμία της, διέταξε να πραγματοποιηθεί έρευνα για το συμβάν και έθεσε σε αργία τον πιλότο, ο οποίος στο παρελθόν τελούσε χρέη προέδρου της ένωσης των πιλότων των πακιστανικών αερογραμμών…