Η Boeing ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε προσωρινή αναβολή των δοκιμαστικών πτήσεων του νέου της αεροσκάφους 737 MAX, μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε σ’ έναν από τους κινητήρες, οι οποίοι παράγονται από κοινού από την General Electric Co και την γαλλική Safran SA.

Η καθήλωση του αεροσκάφους στο έδαφος πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πρώτη παράδοσή του σε αεροπορική εταιρία, προκαλώντας καθυστέρηση στην υλοποίηση του όλου προγράμματος για την ανάπτυξη, την παραγωγή και την οικονομική εκμετάλλευσή του.

Για το πρόγραμμα του Boeing 737 MAX, η εταιρία δήλωνε ότι αυτό υλοποιούνταν με ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, από τον αρχικό προγραμματισμό.

Το πρόβλημα στους κινητήρες του 737 ΜΑΧ δεν προκαλεί ανησυχίες ασφάλειας για τους επιβάτες, καθώς το αεροσκάφος δεν έχει ενταχθεί -ακόμη- στους στόλους αεροπορικών εταιριών.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ενδέχεται να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις, αλλά και χρονικές καθυστερήσεις για την Boeing.

Η Boeing δεν έχει ακριβή εκτίμηση για τη διάρκεια της τρέχουσας καθυστέρησης στο πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων του 737 ΜΑΧ.