Η airtickets παρουσιάζει τις τάσεις στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2017 καθώς και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Άνοδο 12% παρουσιάζει η airtickets, στις κρατήσεις  αεροπορικών εισιτηρίων, την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2017, καθώς περισσότεροι από 200.000 ταξιδιώτες έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να ταξιδέψουν μέσα στο έτος.

Η πλειοψηφία (57%) των ταξιδιωτών επέλεξε προορισμούς εσωτερικού, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη. Το υπόλοιπο 43% των πελατών της airtickets προτίμησε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Κορυφαίος προορισμός εκτός Ελλάδας αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Λάρνακα, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν το Λονδίνο, η Ρώμη, η Σόφια, το Βουκουρέστι και το Άμστερνταμ. 

Άνοδο της τάξεως του 5%, σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2016, παρουσιάζει και η εφαρμογή της airtickets για iPhone και Android. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30% των συνολικών κρατήσεων πραγματοποιήθηκαν μέσω κινητών συσκευών.

H αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις, την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2017, είναι η Olympic Air και ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Ryanair, στην τρίτη θέση η Aegean Airlines, στην τέταρτη η Ellinair και στην πέμπτη θέση η Sky Express.