Ο γνωστός ηθοποιός Τζον Τραβόλτα ανακοίνωσε ότι δωρίζει το αγαπημένο του Boeing 707 σε αυστραλιανό μουσείο της πολιτικής αεροπορίας και ότι ελπίζει να μετέχει στο πλήρωμα που θα μεταφέρει το vintage αεροπλάνο στην Αυστραλία.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας “Πυρετός το Σαββατόβραδο”, που έχει πιστοποίηση χειριστή αεροσκάφους και είναι ο πρεσβευτής της Qantas, είχε αποκτήσει το αεροπλάνο που κατασκευάστηκε το 1964 για τις αυστραλιανές αερογραμμές, όταν αυτές το απέσυραν από την υπηρεσία 30 χρόνια αργότερα.

“Με χαρά κάνω αυτή την ιστορική ανακοίνωση για τη δωρεά του αγαπημένου μου Boeing στην Εταιρία Αποκατάστασης Ιστορικών Αεροσκαφών”, δήλωσε ο 63χρονος ηθοποιός.

Η Εταιρία Αποκατάστασης Ιστορικών Αεροσκαφών (HARS), η οποία εδρεύει στο ‘Αλμπιον Παρκ, 140 χλμ. νότια του Σίδνεϊ, αναμένεται να συμβάλει στις εργασίες αποκατάστασης του αεροπλάνου, ώστε αυτό να μπορέσει να κάνει αυτό το μεγάλο ταξίδι από τις ΗΠΑ.

“Το αεροπλάνο χρειάζεται πολλές εργασίες αποκατάστασης ώστε να μπορέσει να κάνει μια ασφαλή πτήση. Ελπίζω να μετέχω στο πλήρωμα που θα το μεταφέρει στην Αυστραλία”, πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Τα Boeing 707 μεσουρανούσαν τη δεκαετία του 1960, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή όπου τα μακρινά ταξίδια δεν ήταν πλέον αποκλειστικότητα των θαλασσίων ή σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ο Τραβόλτα είχε πιλοτάρει το δικό του Boeing 707 έως τη Γαλλία τον Αύγουστο του 2002, στο πλαίσιο μιας διαφήμισης για την Qantas, προσγειώνοντάς το στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, όπου ξενάγησε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο.

Δύο μήνες νωρίτερα είχε λάβει το βαθμό του συγκυβερνήτη σε Boeing 747-400 Jumbo Jet, αφού πέρασε τα τεστ σε εξομοιωτή.

“Όταν ήμουν παιδί, ζούσα σε μια μικρή πόλη δίπλα στο νεοϋορκέζικο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια. Κοίταζα τα αεροπλάνα να πετούν πάνω από το σπίτι μου και από τότε με γοητεύουν”, είχε δηλώσει τότε ο Τραβόλτα.