Παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη φέτος, τα καλοκαιρινά ταξίδια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο εκτιμάται ότι θα σημειώσουν σταθερή άνοδο το 2017, αναφέρει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Allianz Global Assistance.

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό το καλοκαίρι τα ταξίδια στο Λονδίνο θα αυξηθούν κατά 36,55% σε ετήσια βάση. Εκτιμάται ακόμη, ότι τα ταξίδια στο Παρίσι θα αυξηθούν κατά σχεδόν 28,77%, καθιστώντας τις δύο αυτές ευρωπαϊκές πόλεις την πρώτη και τη δεύτερη πιο ευνοϊκή τουριστική περιοχή για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Η Allianz δήλωσε ότι η αύξηση αυτή θα ανεβάσει τις δύο πόλεις στα νούμερα των Αμερικανών που τις είχαν επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2015, πριν από τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.

Επίσης, η έρευνα εξέτασε τις κρατήσεις πακέτων και online αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων με ταξιδιωτική ασφάλιση της Allianz Global Assistance από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, για δρομολόγια προς την Ευρώπη από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Το Λονδίνο εκείνη την περίοδο βρισκόταν υπό την “επήρεια” μιας σοβαρής τρομοκρατικής επίθεσης, καθώς ένας τρομοκράτης είχε οδηγήσει ένα φορτηγό πάνω σε πλήθος κατά μήκος της γέφυρας του Westminster πριν από τη συντριβή τους στις πύλες της Βουλής των Κοινοτήτων. Στο Παρίσι, αντίστοιχα, τρομοκράτης πυροβόλησε εναντίον λεωφορείου της αστυνομίας στο Champs Elysees, με θύμα έναν αστυνομικό.

Η έρευνα, ωστόσο, δεν πρόλαβε συμπεριλάβει το τρομοκρατικό χτύπημα πριν λίγο καιρό στη συναυλία της Ariana Grande στο Manchester. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες να μην κάνουν ταξίδια στα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα των ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς και στις εμπορικές περιοχές και άλλα σημεία που αποτελούν “πρόκληση” για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η προειδοποίηση αυτή είναι σχεδιασμένη να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, όσον αφορά στα ταξίδια προς την Ευρώπη, με ημερομηνία λήξης την 1η Σεπτεμβρίου