Η Airbus παρέδωσε το πρώτο A320neo της easyJet, το οποίο είναι και το 300ο οικογενειακό αεροσκάφος A320 της αεροπορικής εταιρείας.

Η παρουσίαση έγινε σε τελετή στην Τουλούζη, στην οποία συμμετείχαν ο Carolyn McCall, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Gaël Méheust, CEO της CFM, Tom Enders, διευθύνων σύμβουλος της Airbus και άλλα ανώτερα στελέχη.

Το αεροσκάφος, που τροφοδοτείται από κινητήρες CFM LEAP-1A, έχει διαμορφωθεί με μια άνετη διάταξη 186 καθισμάτων. Με στόχο να διακρίνεται ο στόλος ΝΕΟ, το αεροσκάφος διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο λογότυπο “NEO” στην άτρακτο. Το αεροσκάφος NEO της easyJet θα έχει τη βάση του στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Luton και θα πραγματοποιήσει τις πρώτες εμπορικές του πτήσεις τον Ιούνιο στο Άμστερνταμ, τη Μαδρίτη και το Εδιμβούργο.

Από την πρώτη παράδοση της οικογένειας A320 το 2003, η easyJet αναπτύχθηκε ώστε να εκμεταλλευτεί τον μεγαλύτερο στόλο της οικογένειας A320 της Ευρώπης, αποτελώντας έτσι τον καλύτερο πελάτη της NEO στην Ευρώπη.

Από περιβαλλοντικής άποψης, η ΝΕΟ έχει σημαντικά οφέλη, καθώς θα προσφέρει μείωση κατά 15% στην καύση, και έως 20% στις εκπομπές CO2, μέχρι το 2020. Το αποτύπωμα του θορύβου μειώνεται επίσης κατά 50%.

Το Μάιο, η easyJet αναβάθμισε τις παραγγελίες για 30 αεροσκάφη A320neo με 186 θέσεις, σε αεροσκάφη A321neo με 235 θέσεις, στοχεύοντας στην ανάπτυξη σε αεροδρόμια περιορισμένου χρόνου, λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας.