Η Lufthansa επεκτείνει το δίκτυό της και προσφέρει νέους διηπειρωτικούς προορισμούς από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, από το καλοκαίρι του 2018.

Νέος προορισμός από τον κόμβο της Φρανκφούρτης:

Το Σαν Ντιέγκο (ΗΠΑ) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και η όγδοη μεγαλύτερη στη χώρα. Η πόλη βρίσκεται στη νοτιοδυτική Καλιφόρνια, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Λόγω του ευχάριστου κλίματος που επικρατεί εκεί, το Σαν Ντιέγκο είναι γνωστό ως «η καλύτερη αμερικανική πόλη» στους κατοίκους της. Οι παραλίες και τα κύματα του Ειρηνικού είναι ιδανικά για σέρφινγκ. Η πόλη συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό βιομηχανιών βιοτεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Από το καλοκαίρι του 2018, η Lufthansa θα προσφέρει πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Φρανκφούρτη προς το Σαν Ντιέγκο.

Νέος προορισμός από τον κόμβο του Μονάχου:

Ομοίως, το καλοκαίρι του 2018, η Lufthansa θα επαναφέρει τo δρομολόγιο προς Σιγκαπούρη στο πρόγραμμα των πτήσεών της από το Μόναχο. Πέντε φορές την εβδομάδα, οι επιβάτες θα μπορούν να πετούν από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας προς τη γεμάτη ζωή οικονομική μητρόπολη της Ασίας. Ταυτόχρονα, η Lufthansa θα προσφέρει ακόμα περισσότερες πτήσεις από το Μόναχο προς το Σικάγο, στις ΗΠΑ. Αντί για 7 πτήσεις/ εβδομάδα που πραγματοποιούνται σήμερα, η Lufthansa θα προσφέρει 10 πτήσεις/ εβδομάδα από τη Βαυαρία στην «Πόλη των Ανέμων».

Από το καλοκαίρι του 2018, η Lufthansa θα εκτελεί πτήσεις από το Μόναχο προς μακρινούς προορισμούς όπως το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο με Airbus A380. Για το λόγο αυτό, η Lufthansa θα μεταφέρει από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο, 5 από τα 14 Airbus A380 του στόλου της. Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας στη Βαυαρία.

«Με το A380 οι επιβάτες μας στο Μόναχο θα απολαμβάνουν μια υψηλού επιπέδου και πλούσια ταξιδιωτική εμπειρία μέσα από τον συνδυασμό ενός αεροσκάφους υψηλής ποιότητας σε κόμβο 5 αστέρων», δήλωσε ο Harry Hohmeister, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Deutsche Lufthansa AG και υπεύθυνος για τη Διαχείριση των Κόμβων του Ομίλου. «Τα τελευταία χρόνια, σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στη διαχείριση των κόμβων μας. Εναρμονίσαμε και εφαρμόσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες και είμαστε πλέον σε θέση να χρησιμοποιούμε με περισσότερη ευελιξία τα αεροσκάφη μας σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η ποιότητα, η αποτελεσματικότητα και η ανάπτυξη παραμένουν πάντοτε η πρώτη μας προτεραιότητα».

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, ο στόλος μακρινών αποστάσεων της Lufthansa στο Μόναχο θα συμπεριλαμβάνει δύο ακόμα αεροσκάφη.