Παραγγελία για έξι 737 MAXs ανακοίνωσαν η Blue Air και η Boeing, στο Air Show του Παρισιού 2017.

Ο αερομεταφορέας θα μισθώσει ακόμα έξι 737 MAXs και έξι 737-800 νέας γενιάς από την Air Lease Corporation.

O Gheorghe Racaru, Γενικός Διευθυντής της Blue Air ανέφερε:

«Λόγω της εξαιρετικής συνεργασίας μας με την Boeing, η Blue Air έχει μακρά ιστορία στη χρήση των 737, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την λειτουργική αξιοπιστία και αξιόλογο ρεκόρ ασφάλειας. Επιβεβαιώνοντας την παραγγελία με τη Boeing καθώς επίσης τη μίσθωση επιπρόσθετων αεροσκαφών από το στρατηγικό μας συνεργάτη Air Lease Corporation, η Blue Air θα εντάξει 20 υπέρ-μοντέρνα αεροσκάφη στο στόλο της. Αυτό υπερτονίζει τη δέσμευση μας για ασφάλεια, άνεση και αξιοπιστία για τους επιβάτες μας, ενώ ταυτόχρονα εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα 737 ΜΑΧ θα βοηθήσουν και θα συμβάλουν στο καθορισμό του μέλλοντος της Blue Air, επιτρέποντάς μας να πετάμε σε νέους και μακρινούς προορισμούς και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να διατηρούμε χαμηλά ναύλα για τους επιβάτες μας, λόγω της απίστευτης αποδοτικότητας των αεροσκαφών».

Η οικογένεια των 737 ΜΑΧ έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους επιβάτες εξαιρετική απόδοση, ευελιξία και αποδοτικότητα, με χαμηλότερο κόστος ανά θέση και εκτεταμένες δυνατότητες οι οποίες θα ανοίξουν νέους προορισμούς και συνάδουν με τη Smart Flying στρατηγική της Blue Air. Το 737 ΜΑΧ είναι το αεροσκάφος με τις ταχύτερες πωλήσεις στην εταιρεία Boeing, αριθμώντας περισσότερες από 3.700 παραγγελίες από 87 πελάτες παγκοσμίως. Το 737-800 είναι ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις μοντέλα της πολύ επιτυχημένης σειράς οικογένειας αεροσκαφών Next – Generation 737. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι η Blue Air είναι ο πρώτος πελάτης της 737ΜΑΧ στη Ρουμανία», ανέφερε ο Mosty Oliver, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ευρώπης της Boeing Commercial Airplanes, συμπληρώνοντας ότι, «Το 737 ΜΑΧ είναι ιδανικό για την Blue Air και την αγορά που εξυπηρετεί, αυξάνοντας τις προοπτικές αύξησης εσόδων με την βελτίωση της λειτουργικότητας.