Την Ελλάδα αναδεικνύουν ως το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό τους οι Αυστριακοί τουρίστες με ποσοστό 19,6%.

Ακολουθούν η Ισπανία με 15,6 % και η Ιταλία με 8,7%, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Oesterreich».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών γραφείων στην Αυστρία Ruefa έχει καταγράψει φέτος αύξηση 50% στις κρατήσεις για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει στην Αυστρία η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών και το 66% των Αυστριακών ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους.

Το 64% των Αυστριακών, «οι οποίοι μαζί με τους Ελβετούς είναι πρωταθλητές στην Ευρώπη στο θέμα των διακοπών», περνούν σε παραλίες τις θερινές διακοπές τους, για τις οποίες όμως τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τη σχετική δαπάνη, σημειώνει η εφημερίδα. Επίσης, αναφέρεται ότι για ένα ποσοστό 81%, καθοριστικό κριτήριο αποτελεί η σχέση τιμής και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όσον αφορά στο ποσό που διαθέτει φέτος ο μέσος Αυστριακός για τις διακοπές του ανέρχεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Oesterreich», σε 2.423 ευρώ, κατά 11% λιγότερο σε σχέση με το 2016.

Η «Kronen Zeitung», η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα με μέση ημερήσια κυκλοφορία σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα, σε σχετικό δημοσίευμά της για τη μεγάλη αύξηση των κρατήσεων των Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα, είχε τον εντυπωσιακό τίτλο «Οι Αυστριακοί κατακλύζουν την Ελλάδα».

Ακόμα, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών και στο Βέλγιο, καθώς όπως αναφέρεται, «H Eλλάδα είναι, για το καλοκαίρι του 2017, ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Βέλγους τουρίστες, μετά την Ισπανία.