Αεροσκάφος της AirAsia, προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης που προκλήθηκε έπειτα από “επίθεση πουλιών” στον κινητήρα.

Το αεροσκάφος, μετέφερε 345 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος, απογειώθηκε από το Κούινσλαντ της Αυστραλίας με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.

Ωστόσο τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον κινητήρα το οδήγησαν στο Μπρίσμπεϊν, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες από το περιστατικό.

Η αεροπορική εταιρεία σε δήλωσή της στο twitter ανέφερε πως η πτήση εξετράπη της πορείας της έπειτα από πρόβλημα που προέκυψε από ένα περιστατικό που εικάζεται πως ήταν επίθεση από σμήνος πουλιών λίγο μετά την απογείωση.

«Τα απομεινάρια δύο πουλιών βρέθηκαν στο διάδρομο», σημειώθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Τις σκηνές που ακολούθησαν, μετά από την απογείωση περιέγραψε επιβάτης του αεροπλάνου, μιλώντας στην εφημερίδα Sydney Morning Herald. «Το αεροσκάφος ξεκίνησε να τρέμει και υπήρξαν μερικά δυνατά χτυπήματα και πολύ φως», ανέφερε. Άλλος επιβάτης έκανε λόγο για φλόγες στον δεξιό κινητήρα.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο Τύπου της Αρχής Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας, το αεροσκάφος θα εξεταστεί από ειδικούς για να επιβεβαιωθεί η αιτία του προβλήματος που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση.